Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Programchef Migration och Integration

Om tjänsten

Nu söker vi Dig som vill påverka samhällets migration- och integrationspolitik, leda ett hängivet team, utveckla och strategiskt driva Fores Migrations- och integrationsprogram.

Hur ska vi bättre använda all den kompetens och arbetskraft som kommit till Sverige de senaste åren? Hur ska vi gå från dagens lapptäcke till en sammanhållen lagstiftning på migrationsområdet? Hur ska en liberal, välkomnande och positiv attityd till migration konkret uttryckas i policy? Hur ska vi få ett mer faktabaserat och sansat samtal i en hätsk och ofta faktaresistent kontext?

Dessa är några av de övergripande frågor som Fores Migrations- och integrationsprogram hanterar. Vi söker en ny programchef med lång erfarenhet av frågorna som vill:

- Strategiskt styra Fores Migrations- och integrationsprogram så att det ökar i relevans och når fler beslutsfattare inom politik och näringsliv
- Ta för sig i debatten så att förslagen om förbättrad integration och mer generös migration syns och hörs mer
- Bygga och underhålla nätverk med politik, näringsliv och akademi
- Leda Fores migrations- och integrationsteam
- Starta och driva nya projekt inom sektorn, utformade utifrån vad samhällsdebatten behöver

Du kommer att leda ett hängivet team på Fores, du får ett externt råd med stor vetenskaplig tyngd som bollplank, du leder och får input från en referensgrupp med aktörer från näringsliv och offentlig sektor och du ingår i en snabbt växande, grön och liberal tankesmedja med hög trovärdighet och hög igenkänningsfaktor hos de målgrupper vi riktar oss till; beslutsfattare, akademi och näringsliv.

Tjänsten är tillsvidare efter provanställning och tillträds så snart som möjligt. Lön efter överenskommelse, se gärna vår lönepolicy på fores.se/om/principer-for-lonesattning

Läs mer om oss på www.fores.sesamt www.migrationsinfo.se. Vi ser fram emot din ansökan senast den 26 november 2018, till anna.halla@fores.se.

Vi söker dig som är engagerad och kunnig i frågorna om migration och integration, har vana att projekt- och arbetsleda, gillar att ha många bollar i luften och gärna vill synas i det offentliga samtalet. Vi ser gärna att du har viss vana av politik och policy, att du har en relevant examen och att du övergripande har en positiv syn på migration.

Fores – Forum för reformer och entreprenörskap – är den gröna och liberala tankesmedjan. Vi vill förnya debatten i Sverige med tro på entreprenörskap, på människors möjligheter att själva forma sitt liv och på marknadsmässiga lösningar på samhällets utmaningar.

Fores fyra programområden är det digitala samhället, ekonomiska reformer och entreprenörskap, klimat och miljö, och migration och integration. Vi är en öppen, ideell och oberoende mötesplats där nyfikna samhällsmedborgare, debattörer, entreprenörer, beslutsfattare och forskning möts, från Sverige och vår omvärld. Vi arrangerar öppna seminarier, rundabordssamtal för särskilt inbjudna och individuella möten mellan forskning, policy och näringsliv. Vi leder referensgrupper och samordnar nätverk, ordnar egna konferenser och deltar i andras, publicerar böcker, rapporter och policy papers. Vi medverkar i samtal, debatter och projekt över hela Sverige, i EU och i övriga världen.

AffärsområdeschefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Fores Forum För Reformer &
Hemsida:
http://www.fores.se

Ansökan

E-postadress:
anna.halla@fores.se
Sista ansökningsdag:
2018-11-26


Senaste inkomna jobb