Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Teknisk Chef Construction Services

Om tjänsten

Vattenfall

VattenfallVattenfall Services är ett av Sveriges ledande företag inom underhåll och byggnation av elanläggningar. Vi utför även drift och underhåll av kraftanläggningar för el- och värmeproduktion, genomför underhållsarbete åt industrikunder och erbjuder tjänster inom energieffektivisering, mätning och belysning. Våra 1 500 medarbetare finns på ett 90-tal orter i Sverige. Bland våra kunder finns nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. Vattenfall Services enhet Construction med affärsområde Stationer växer stadigt. Vår affärsidé är att genomföra projekt och leverera helhetslösningar för el- och kontrollutrustning för ställverk och kraftstationer. Våra arbeten och leveranser omfattar projektledning, konstruktion, programmering, konfiguration, montage och idrifttagning. Vårt affärsområde har en tydlig företagskultur som präglas av entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en målstyrd och projektorienterad organisation.
I rollen som teknisk chef kommer du att ingå i affärsområdets ledningsgrupp och där ansvara för teknik och marknadsmässig teknikutveckling inom affärsområdet. Din uppgift är att fortsätta utveckla vårt arbetssätt – t.ex. hur vi kalkylerar, bemannar och utför våra uppdrag. Du kommer även att arbeta operativt med våra kunder och ha ett direkt affärsansvar gentemot våra produktions- och vattenkraftskunder. Tillsammans med kollegor i organisationen ska du se till att våra mål gällande kvalitet och ekonomi uppnås. Dina medarbetare i teknikavdelningen är specialister inom anbudskalkylering, projektledning, konstruktion och automation. Som chef kommer du förutom det dagliga arbetet också löpande att arbeta med olika HR-processer, t.ex. rekrytering för fortsatt tillväxt, kompetensutveckling och utbildningsplanering för medarbetarna. I rollen som teknisk chef inom stationsområdet erbjuder vi stort ansvar och stor frihet i en stimulerande miljö med goda utvecklingsmöjligheter. Då rollen är ny i organisationen finns det stor möjlighet att vara med att påverka utformningen.
Vi söker dig med en högskoleutbildning inom elkraft alternativt automation eller motsvarande. Du har idag bred erfarenhet från teknikområdena elkraft, kontrollanläggningar eller stationsautomation genom tidigare arbete inom energisektorn. Vi tror att du har minst 10 års arbetslivserfarenhet, där du också arbetat som chef/ledare under minst 3-5 år. Det är viktigt att du trivs i en ledarroll med stort affärsinnehåll. Då både projektuppdrag och medarbetare finns över hela Norrland så kommer resor i arbetet förekomma, tjänsten kräver att du har B-körkort. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du har ett stort teknikintresse kombinerat med affärsmässighet, entreprenörsanda och kundfokus. Du tar egna initiativ och värdesätter hög kvalitet.
Placeringsort är Sundsvall. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta affärsområdeschef Jan Sandin, tfn 072-733 18 70. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Ingela Skoog, tfn 0920-24 79 42.
Fackliga representanter är Hasse Nordlander Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Anders Eriksson (Nyköping) Ledarna, Ann-Jeanette Lönroth Akademikerna. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Välkommen med CV och personligt brev till oss innan den 12 april 2013. Du söker direkt via Vattenfalls hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

AffärsområdeschefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Permanent Position - Full Time

Arbetsplats

Arbetsplats:
Vattenfall

Ansökan

Referens:
12340-DE-00411
Webbplats:
http://www.vattenfall.com/redirect/stepstone?newlang=10&newms=ap&id=82515&aid=12340
Sista ansökningsdag:
2013-04-12
Övrigt:
Ansök online


Senaste inkomna jobb