Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Enhetschef Hamn - tillika Hamnchef

Om tjänsten


Simrishamns kommun söker
Enhetschef Hamn - tillika Hamnchef, 100 %
f n med placering vid samhällsbyggnadsförvaltningen i Simrishamns kommun.

Simrishamns kommun ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur, men också för närheten till Malmö/Köpenhamn och goda förbindelser ut i världen

Ref nr 108/14

Tillträde/
Varaktighet: Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Som enhetschef och hamnchef ansvarar du för att leda, planera, samordna och utveckla verksamheten. Verksamhetsområdet innefattar stuveri, frakt-fiske och fritidsbåtsverksamhet. Till din hjälp har du arbetsledare som leder och planerar det dagliga arbetet. Din roll är att se helheten, vara ett stöd till arbetsledaren och säkerställa samordning och effektiv resursanvändning. En viktig roll är att vara kreativ och hitta nya utvecklingsmöjligheter för kommunens sju hamnar. Förväntan är att du utvecklar enhetens arbetsmetoder och arbetsområde och samarbetet med andra enheter inom förvaltningen.

Du är chef med fullt arbetsgivaransvar för verksamheten. Du har budgetansvar och gör månadsuppföljning, bokslut och ekonomiska bedömningar för din verksamhet. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för din verksamhet, vilket innefattar rekrytering, lönesättande, rehabiliteringsansvar samt kompetensutveckling.
Tillsammans med övriga enhetschefer ingår du i förvaltningens chefsgrupp. Som enhetschef hanterar du hela verksamheten från "ax till limpa". Du hanterar kontakter med allmänheten, näringsidkare, politiken och andra intressenter. I rollen som enhetschef ges du stor möjlighet till att påverka verksamhetens omfattning och utveckling inför framtiden. Du har en viktig roll för att verksamheten ska uppfylla satta mål och förväntningar.

Kvalifikationer: Vi ser gärna att du som söker har högskoleutbildning med inriktning inom samhällstekniska området eller har Du annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har bred yrkeserfarenhet inom verksamhetsområdet och har erfarenhet som ledare med fullt personal- och budgetansvar. Grundläggande ekonomiska kunskaper och god datorvana är ett krav. Även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid goda ledaregenskaper och personlig lämplighet. Vi söker en ledare som är tydlig i sin kommunikation och sitt sätt att agera. Du är resultatinriktad och har förmågan att engagera och motivera medarbetarna att medverka i verksamhetsutvecklingen. Du är lyhörd och har lätt att samarbeta med andra. Du är uthållig och är beredd att fatta beslut, ta initiativ och leda utvecklingsarbetet.

Upplysningar: Upplysningar lämnas av:
Tf. samhällsbyggnadschef, Henrik Olsson, tel 0414-81 92 80
Enhetschef Driftenheten, Anders Wanstadius, tel 0414-81 92 51

Upplysningar om fackliga företrädare lämnas genom kommunens växel,
0414-81 90 00 vx

Rekryteringen sker med löpande urval.
Välkommen med din ansökan senast 2014-12-14

Vi tar endast emot din ansökan med e-post:
ansokan.sbf@simrishamn.se
Märk med ref 108/14 i ämnesraden.

I samband med rekryteringen undanbedes vänligen kontakt från annons- och rekryteringsföretag.

HamnchefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Simrishamns kommun
Hemsida:
http://www.simrishamn.se

Ansökan

E-postadress:
ansokan.sbf@simrishamn.se
Sista ansökningsdag:
2014-12-14


Senaste inkomna jobb