Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

VD med stövlarna på till ECSkog

Om tjänsten

Konsumenter i världens storstäder köper skogsprodukter i form av brädor, skrivpapper, mjölkförpackningar och andra varor. De ställer allt större krav på varifrån råvarorna kommer och hur de producerats. I svenskt skogsbruk är certifiering och virkets spårbarhet, metoden att skapa trovärdighet för ett långsiktigt och miljöanpassat skogsbruk, hos slutkund. ECSkog är landets ledande företag för PEFC-certifiering av skogsentreprenörer, som med bas i Växjö verkar för främjandet av ett långsiktigt, lönsamt och miljöanpassat skogsbruk. Läs mer på www.ecskog.se.

ECSkog är ett specialiserat certifieringsföretag för entreprenörscertifiering enligt Svenska PEFC:s standard. I rollen som VD kommer du att tillsammans med revisionskonsulter, fältansvarig och en kommunikatör att stötta entreprenörers miljöarbete genom att införa och anpassa rutiner för den certifierade verksamheten. I rollen ingår även eget revisionsarbete i fält. ECSkog jobbar idag med drygt 2000 företag utspridda över hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som VD kommer ditt uppdrag dessutom att bestå i att på ett affärsmässigt sätt driva och utveckla företaget. Eftersom vårt syfte är att hjälpa och utveckla våra kunder läggs mycket resurser på olika utbildningsprojekt och via din delaktighet i olika branschorganisationer öppnas möjligheter att kunna påverka och inspirera i stället för att följa. Verksamhetsledning, administration, marknadsföring och medverkan i externa uppdrag i samarbete med exempelvis Skogsstyrelsen är också ansvarsområden som berör denna roll. Generellt sett är det viktigt att vara operativ i verksamheten för att kunna vårda och utveckla denna.

Din profil
Den VD vi söker ska ha sitt hjärta i skogen och därmed ha kunskap och tidigare erfarenhet inom skogsbruksverksamhet eller vara väl insatt i skosbruksentreprenörers vardag. Erfarenhet av att jobba med certifieringsstandard anses mycket meriterande vid sidan av operativ fälterfarenhet. Du har även operativ erfarenhet av ledarskap och arbetsledning samt är van vid att ha eget budget- och resultatansvar.

För att lyckas i denna roll och för att trivas på ECSkog är du duktig på att bygga långsiktiga relationer samtidigt som du har förmågan att anpassa dig till så väl person som situation. Med tanke på våra kunders olika förutsättningar och behov blir din kommunikativa förmåga väsentlig vid sidan av din affärsmässiga och strukturerade personlighet.

Vi erbjuder dig en stor frihet att styra och vidareutveckla företaget. Din innovativt nyfikna syn på omvärlden blir en stor tillgång i vår fortsatta utveckling. Ett väl utvecklat digitalt verksamhetsstöd underlättar vår vardag och du har ett stort internt stöd i allt som rör kommunikation.

Din ansökan
Vi har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs mer och ansök på www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gabriella Leske på telefonnummer 0470-32 38 32. Sista ansökningsdatum är den 10 december.

Verkställande direktörVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidare
Lön:
Fast lön

Arbetsplats

Arbetsplats:
OnepartnerGroup Sydost AB
Hemsida:
http://www.onepartnergroup.se

Ansökan

Referens:
5613
Webbplats:
http://www.ep-ab.se/och_enpartner/visa?jaid=5613
Sista ansökningsdag:
2017-12-10


Senaste inkomna jobb