Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Sommarjobba som sommarguide på SKB i sommar!

Om tjänsten

Kom och jobba med oss på SKB i sommar

Nu söker SKB flera sommarguider med placering i Forsmark. Arbetet kommer att pågå mellan 17 juni-5 augusti 2019.

Sommarjobb på SKB är en möjlighet för dig att dels få en bild av hur det är att arbeta inom ett industriföretag dels få en inblick i hur driften på en kärnteknisk anläggning fungerar samtidigt som det bidrar till att ge dig värdefull arbetslivserfarenhet. För rätt person finns det efteråt goda möjligheter till genomförande av examensarbete och/eller uppsatsskrivande.

Arbetsuppgifter:
Som sommarguide kommer du att guida och informera besöksgrupper i slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR. Du kommer att vara en viktig länk i det informationsarbete SKB bedriver när du informerar om uppdraget att få bygga ett slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark. I egenskap av guide och informatör är du ansiktet utåt och verkar för ett fortsatt högt förtroende för SKB bland befolkningen i kommunen och andra intressenter. I arbetet ingår även att arbeta med informationsdisken, incheckningen och övrigt informationsarbete tillsammans med kollegor på plats.

Vi söker dig som:
Studerar en eftergymnasial utbildning. Om du tillskansat dig kunskap inom teknik och samhällsfrågor genom din utbildning kommer du snabbt in i din nya roll. Goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift är ett krav för denna tjänst då ett antal utländska besökare varje år besöker anläggningen. Det är också ett krav att du innehar körkort för personbil. Tidigare kunskap om SKB är meriterande.

Som person är du en servicemänniska uti fingerspetsarna. Du har förmågan att kunna handskas med olika slags människor och är inte rädd för att agera flexibelt i en oväntad situation. Du fungerar bra i grupp, men har inga problem med att ta självständiga beslut om det krävs av dig.

Ansökan:
Skicka in CV och personligt brev genom att ansöka nedan senast den 4 mars 2019.
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Erica A Wallin, ansvarig för SKB:s sommarverksamhet på mejl: erica.a.wallin@skb.se. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Ellen Schagerström, sommarjobb@vattenfall.com

Vi ser fram emot din ansökan.

Det kan förekomma att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Om SKB:
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om det radioaktiva avfallet från Sveriges kärnkraftverk och skydda människor och miljön, nu och i framtiden. Våra ägare är de svenska kärnkraftsföretagen. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. I vårt system ingår bland annat slutförvaring av radioaktivt driftavfall samt mellanlagring av det använda bränslet. För att uppnå säkerhet på lång sikt behöver systemet kompletteras med ett slutförvar för använt kärnbränsle. Därför har SKB sökt tillstånd för att få bygga ett kärnbränsleförvar i Forsmark i Östhammars kommun. Detta blir ett av de största infrastrukturprojekten i Sverige.

SKB är ett företag med bred kompetens. Här finns tekniker, naturvetare, ekonomer, jurister, IT-specialister, kommunikatörer och samhällsvetare. I dagsläget är vi cirka 600 anställda i Forsmark, Stockholm och Oskarshamn. Många av våra anställda arbetar med den dagliga driften av våra anläggningar. Läs mer på www.skb.se.

GuideVillkor

Varaktighet och arbetstid:
11 dagar - 3 månader, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Forsmarks Kraftgrupp AB

Ansökan

Webbplats:
http://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/jobb/lediga-jobb/ansokan?newms=ap&id=107092&aid=16223
Sista ansökningsdag:
2019-03-04


Senaste inkomna jobb