Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Upphandlingsspecialist

Om tjänsten

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av opartiskhet, saklighet och integritet. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Upphandlingsfunktionen ingår i ekonomienheten. Enheten ansvarar bland annat för samordning av upphandlingsverksamheten och för stöd i upphandlingar och upprättande av avtal. Enheten ansvarar även för Riksdagsförvaltningens ekonomiska planering, redovisning och uppföljning. På enheten arbetar 14 personer, varav fyra med upphandling. Riksdagsförvaltningen har en budgetomslutning på ca 1,6 miljarder kronor och genomför alla typer av upphandlingar inom de flesta områden, varav ett flertal inom it och byggentreprenad.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med upphandling, från planering till avtalstecknande, och generellt upphandlingsstöd till hela förvaltningen. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med personer från förvaltningens olika verksamheter. Det förekommer även andra arbetsuppgifter såsom att biträda med utredningar, hålla utbildningar, genomföra seminarier och informera i upphandlings- och avtalsfrågor. Inom förvaltningen pågår ett utvecklingsarbete avseende inköp och upphandling som du förväntas att vara delaktig i.

KVALIFIKATIONER
Du har flerårig erfarenhet av upphandlingsarbete och god kännedom om lagen om offentlig upphandling (LOU). Du har självständigt genomfört ett flertal upphandlingar och varit ett kvalificerat stöd för den operativa verksamheten i upphandlingsfrågor i, eller för, en offentlig organisation. Du har för anställningen relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom upphandlingsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingar inom it och/eller byggentreprenad.

Eftersom arbetet är serviceinriktat krävs det att du har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du trivs med ett konsultativt arbetssätt. Vidare har du hög integritet och är ansvarsfull. Det är viktigt att du kan arbeta snabbt och noggrant under tidspress.

Du måste vara svensk medborgare eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

UpphandlareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Riksdagsförvaltningen Ekonomienheten

Ansökan

Referens:
1776-2012/13
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=efe8fea9-bbd5-448b-9c1f-19cc9c6434fc&TK=fccd9465-9400-49ac-a4a7-66bb88a0dd2a
Sista ansökningsdag:
2013-05-15
Övrigt:
Inför rekryteringsarbetet har Riksdagsförvaltningen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Senaste inkomna jobb