Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

1 apotekare/receptarie

Om tjänsten

Landstinget Sörmland.

Landstinget Sörmland byter dosleverantör från och med 2013-10-01. Vi söker därför en legitimerad apotekare/receptarie som kan ansvara för implementeringen av avtalet med den nya dosleverantören.

Läkemedelskommittén i Sörmland har ett länsövergripande uppdrag av landstingsstyrelsen att arbeta rådgivande med läkemedelsfrågor på olika nivåer inom landstinget.

Läkemedelskommittén skall:
arbeta för en evidensbaserad, kostnadseffektiv och patientsäker läkemedelsanvändningutveckla och driva arbete med läkemedelsbehandling ur ett äldreperspektivha ett koordinerande ansvar för en sammanhållen organisation av upphandling, uppföljning och analys av läkemedel, läkemedelsnära produkter och till dessa områden kopplad logistik

Läkare, apotekare och en administratör är anställda i Läkemedelskommittén.

Arbetsuppgifter
Du kommer i ett inledande skede arbeta intensivt med implementeringen av det nya dosavtalet. Du har en central roll i samarbetet med dosleverantören, sjukvården och kommunerna, samt vid framtagandet av nya riktlinjer för dosexpedierade läkemedel i Sörmland. I ett senare skede efter implementeringsfasen kan andra arbetsuppgifter tillkomma. Information till förskrivare, arbete i expertgrupper, frågor runt läkemedelsförsörjning och klinisk farmaci är exempel på sådana uppgifter.

Egenskaper
Vi söker dig som är legitimerad apotekare/receptarie. Du har erfarenhet av kvalitetsarbete från dosverksamhet, sjukhusapotek eller från läkemedelsindustrin. Det är av stort värde att du är drivande, ansvartagande och har en god förmåga att arbeta självständigt och att samarbeta i team med flera olika professioner. Det är en merit om du har projektledarerfarenhet.

Arbetstider och omfattning
Tjänsten är heltid, 40 h/vecka. Placeringsort Eskilstuna, men din profil är viktigare än var du sitter. Arbetet kommer att innebära resor inom länet, B-körkort är ett krav. Vi vill att du börjar så snart som möjligt under våren 2013 eller efter överenskommelse.

Upplysningar lämnas av: Ordf. Läkemedelskommittén Lars Steen tfn 076-803787
V. ordf Läkemedelskommittén Marie Portström tfn 070-5907744 (under v 8)
Apotekare Ruth Lööf tfn 070-6205263, Apotekare Agneta Schultz tfn 070-6123733 (under v 8)
Fackliga företrädare: SACO Liselott Söderlund 0155-24 56 18
Vision Hannah Älgekranstfn.016-10 34 16

Välkommen med din ansökan senast 2013-03-14 till:
Landstinget Sörmland,
Personalutvecklingsenheten
611 88 Nyköping

Märk din ansökan med ref.nr LS-LED13-164

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Farmacevt/ApotekareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid, tillsvidare.
Lön:
Fast lön. Kollektivavtal finns.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Landstinget Sörmland
Hemsida:
www.landstingetsormland.se

Ansökan

Referens:
LS-LED13-164
E-postadress:
rekrytering.lk@dll.se
Sista ansökningsdag:
2013-03-14


Senaste inkomna jobb