Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Kategorichef för läkemedel till Serviceorganisationen

Om tjänsten

Apoteksgruppen består av ca 160 apotek från Gällivare i norr till Borrby i söder. Apoteken drivs av lokala småföretagare med en gemensam serviceorganisation. Genom att kombinera den stora kedjans skalfördelar med den lokala entreprenörens kunskap, service och kundfokus, skapar vi personliga och inspirerande apotek. Våra värdeord beskriver vilka vi är, Entreprenörer, Problemlösare och Ansvarstagande. Läs mer om företaget på www.apoteksgruppen.se

Anställningsform
Tillsvidare och heltid, tillträde snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Information om befattning
Du kommer att vara kategoriansvarig för receptbelagda och receptfria läkemedel samt kategorin sårvård.
Att vara kategorichef innebär att du ska vara uppdaterad kring nya produkter och marknadens utveckling inom dina kategorier. Du ska ha kunskap om produkternas funktionalitet, produktinnehåll och säkerställa att produkterna uppfyller våra kvalitets- och miljökrav.
Ditt uppdrag innefattas även av att göra ekonomiska uppföljningar, se över försäljning och lönsamhet samt jämföra utfall mot budget. Det förekommer även en del förhandling av inköpsavtal och rabatter med leverantörer. Vid behov kommer du att hålla i utbildningar där du tar fram utbildningsinnehåll och presenterar dina kategorier och enskilda produkter.
I din roll kommer du att vara kontaktperson mot TLV och Läkemedelsverket. Du kommer även att arbeta med kvalitetssäkring av registervård av dina produkter och besvara apotekens frågor inom dina ansvarsområden. Till din hjälp kommer du att ha en kategorichefsassistent som avlastar dig med registervård och publicering av information på intranätet.

Arbetet utförs på Apoteksgruppens Serviceorganisation i centrala Stockholm och kan kräva enstaka resor. Du rapporterar till Kategorigruppchefen för Receptbelagda läkemedel (RX).

Kvalifikationer
Du har en examen inom farmaci. Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av kategoriarbete och förhandling mot leverantörer samt kunskap av trend- och marknadsanalys är meriterande. Du ska även ha goda IT-kunskaper inom Office-paketet med tonvikt på Excel.

Personliga egenskaper
Du har en analytisk förmåga och ett lösningsorienterat förhållningssätt till ditt arbete. Du är nyfiken och är lättlärd, van att planera ditt arbete och kan utföra det på ett självständigt och strukturerat sätt. I kontakten med leverantörer agerar du professionellt och affärsmässigt och du gillar att hålla presentationer samt är tydlig och pedagogisk i ditt framförande. Som person är du positiv, trygg och flexibel. Du trivs i föränderliga miljöer och bidrar till den positiva stämningen i teamet.

Språkkunskaper
Svenska: Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift
Engelska: Du har goda kunskaper i tal och skrift

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Nazanin Basti, Kategorigruppchef Rx eller Eva Hultman, Chef för Sortiment och Inköp.

Är du redo för en ny och spännande roll i Apoteksgruppens Serviceorganisation? Skicka gärna in din ansökan! Vi behandlar ansökningarna löpande.

Farmacevt/ApotekareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
11 dagar - 3 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tillsvidare
Lön:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats

Arbetsplats:
Apoteksgruppen i Sverige AB Apoteksgruppen i Sverige AB
Hemsida:
http://www.apoteksgruppen.se

Ansökan

Webbplats:
https://apoteksgruppen.easycruit.com/vacancy/application/926834/66586?channel=amv&iso=se
Sista ansökningsdag:
2013-03-21


Senaste inkomna jobb