Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Apotekare till Staben för Verksamhetsutveckling

Om tjänsten

Region Skåne ska främja god hälsa, vi ansvarar för att det finns bra sjukvård och kollektivtrafik för alla invånare i Skåne. I vårt uppdrag ingår också att verka som koordinator, inspiratör och samlande kraft för utvecklingen i Skåne. Vi är Skånes största arbetsgivare med 32 000 medarbetare och en total budget på 37 miljarder kronor (2012). Högsta beslutande organ är regionfullmäktige som väljs av invånarna i Skåne.

Skånes universitetssjukhus, SUS, är landets tredje största sjukhus med omkring 12 100 medarbetare.
Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid mot att vara bland de bästa.
SUS erbjuder vardagssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning.

Staben för Verksamhetsutveckling ansvarar för att stödja sjukhusledningen och verksamheten i frågor som rör vårdens kvalitet och säkerhet. Sjukhusets medarbetare ska arbeta så att målen för god vård uppnås och att risker för patienterna i den kliniska vardagen minimeras. Staben har i uppdrag att samordna och genomföra aktiviteter för att uppnå detta, samt skapa forum för kunskapsbyggande, lärande och erfarenhetsutbyte. Respektive arbetsområde inom staben har sin ledningsorganisation och systematiska arbetssätt för att uppnå sjukhusets kvalitetsmål.

SUS Läkemedelsenhet är en del av staben och har i sitt uppdrag läkemedelsfrågor alltifrån läkemedelsförsörjning, läkemedelsekonomi till läkemedelshantering i verksamheterna. Här finns också SUS apotekarkompetens samlade i Kvalitetsenheten för Läkemedel. Fyra apotekare har regionala och övergripande uppdrag inom bland annat dialys, medicinska gaser, radiofarmaci, uppföljning och kvalitetsgranskning. Tre apotekare, ”divisionsapotekare”, arbetar verksamhetsnära på SUS med bland annat läkemedelsgenomgångar, utskrivningsinformation samt stöd och uppföljning.


ARBETSUPPGIFTER
Skånes universitetssjukhus har under hösten 2012 infört apotekare i teamet runt patienten. Med utökade uppdrag söker vi ytterligare fyra divisionsapotekare som i första hand ska arbeta med läkemedelsgenomgångar, men efterhand även utvecklas till att innefatta arbete med att minska läkemedelskostnader bl.a. med hjälp av frekventa ekonomiska uppföljningar på kliniknivå. Vidare ska arbete bedrivas för ökad följsamhet till rekommenderade och upphandlade läkemedel, arbeta för en förbättrad vårdprocesstyrd läkemedelsförsörjning samt kompetensutveckling inom läkemedelsområdet.

Apotekarna är för närvarande organiserade under Kvalitetsenheten för Läkemedel och kommer att vara ansvariga för uppdragen inom en (eller fler) specifik division. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med divisionsledningen och SUS Läkemedelsenhet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad apotekare alternativt kompetens inom farmakologi, farmaci och farmakoterapi motsvarande apotekarexamen. Vidare vill vi att du har yrkeserfarenhet inom området med goda kunskaper om läkemedel inkluderat sjukhusens specialläkemedel. Du har dokumenterad och praktisk erfarenhet av arbete med läkemedelsgenomgångar, klinikrelaterat arbete samt erfarenhet eller starkt intresse för läkemedelsekonomi. Du har datorvana och kunskap i excel.
Som person vill du ta ansvar och är mål- och resultatinriktad. Du är en god kommunikatör och förmedlar kompetensen på ett pedagogiskt sätt. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, ansvarskänsla och förmåga till självständigt arbete.
Språkkunskaper i svenska lägst nivå B2 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Läkemedelsansvarig, apotekareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. 100%
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde sker 2013-05-01 eller enligt överenskommelse.

Skånes universitetssjukhus bedriver verksamhet i Malmö och Lund varför arbete förekommer på båda orter.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Skåne, Skånes universitetssjukhus

Ansökan

Referens:
A316693
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=0525cf2f-2e5f-457d-8ad2-e4a32b31c575&TK=5c9c4db8-e4bd-40c9-8d11-931c93e137c3
Sista ansökningsdag:
2013-03-10
Övrigt:
Region Skåne värdesätter alla medarbetares kompetens, oavsett olikheter såsom kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vi arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Region Skåne. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Region Skåne samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. Nu kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig, www.skane.se/jobb. Här finner du också förutom annonstitel, förvaltning eller bolag, hur många som har sökt tjänsten. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Senaste inkomna jobb