Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Arbetsanpassare, arbetsmarknadsenheten

Om tjänsten

I Ale bor över 27 000 människor. Det gynnsamma läget längs Göta älv, närheten till Sveriges andra stad, fantastisk natur och ett varierat boende gör att Ale är en stark del av Göteborgsregionen. Våra 1 900 medarbetare möter Aleborna i livets alla skeden. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll för Ales utveckling och välfärd.

Det händer mycket i Ale just nu. Ale är mitt uppe i ett mycket spännande visionsarbete, hur Ale ska se ut 2025. Men redan nu märks förändringen genom det gigantiskt stora infrastrukturprojektet som drivits under rubriken Bana Väg i Väst. Nu är fem nya pendelstationer färdiga och E45:an fyrfilig, vilket skapar helt nya förutsättningar för utveckling och tillväxt. Till det pågår byggnationer av "gröna" boendemiljöer, prisbelönt IT-arbete i skolan, entreprenörsskola etc.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsmarknadsenheten utför arbetsmarknadspolitiska insatser och ger stöd i arbetslivet till personer med funktionsnedsättningar i Ale. Målsättningen är att varje människa, utifrån behov och egna önskemål ska uppnå goda levnadsvillkor. Kommunen arbetar för att utveckla sin verksamhet för att bättre kunna stödja individer att finna, få och behålla ett arbete.

Ale kommun har beviljats statsbidrag för försöksverksamhet med meningsfull sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning 2012 och 2013. Detta har resulterat i ett projekt med namnet Alema. Projektet drivs i nära samarbete med övriga aktörer såsom arbetsförmedling, försäkringskassa, kommun, vården samt brukarorganisationer.

Syftet med projektet är att stödja personer med psykiska funktionshinder på arbetsmarknaden med metoden IPS (Individual Placement and Support) som är utvecklad från metoden supported employment. Insatser enligt IPS-modellen riktar sig specifikt till personer med psykiska funktionshinder.

Du kommer att ingå i ett team med två arbetsanpassare och en projektledare. Uppdraget som arbetsanpassare innebär att arbeta utifrån metoden IPS och stödja och vägleda individen i att hitta och behålla ett arbete. Planering och val av lämpligt arbete utgår från individens förutsättningar och önskemål. Arbetssökandet kommer att påbörjas tillsammans med individen så snart som möjligt och arbetsanpassaren kommer att vara integrerad i den övriga kliniska behandling som klienten deltar i. Arbetsanpassaren samverkar på så sätt med det övriga team som finns runt individen, ex läkare, psykoterapeut, sjuksköterskor etc. Det innebär även att ha en god samverkan och en kontinuerlig kontakt med arbetsgivare och arbetsplatser.

KVALIFIKATIONER
Utbildningskrav:
Leg arbetsterapeut.

Erfarenhetskrav:
Du skall:
- ha gedigen erfarenhet från psykiatri samt gärna erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering,
- kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift,
- ha erfarenhet av social dokumentation,
- ha goda datakunskaper.

Personlighetskrav:
God samarbetsförmåga.

Övriga kunskapskrav:
Erfarenhet av metoden supported employment/IPS samt erfarenhet av att arbeta i projekt är meriterande.

Andra krav:
B-körkort.

ArbetsterapeutVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Dagtid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse., upphör: 2013-12-31 Projektanställning, 6 månader eller längre. Ev förlängning beroende på ekonomiska förutsättningar.
Lön:
Månadslön Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten
Hemsida:
http://ale.se/

Ansökan

Referens:
A318148
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=e260f0c1-a7fa-4c84-90a4-816dd386b8b9&TK=03dfe71a-a753-407d-a904-ac0edcd8ec7d
Sista ansökningsdag:
2013-03-15
Övrigt:
Mångfald i organisationen ser vi som en framgångsfaktor.


Senaste inkomna jobb