Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Arbetsterapeut till BarnReHab i Lund

Om tjänsten

Region Skåne ska främja god hälsa, vi ansvarar för att det finns bra sjukvård och kollektivtrafik för alla invånare i Skåne. I vårt uppdrag ingår också att verka som koordinator, inspiratör och samlande kraft för utvecklingen i Skåne. Vi är Skånes största arbetsgivare med 32 000 medarbetare och en total budget på 37 miljarder kronor (2012). Högsta beslutande organ är regionfullmäktige som väljs av invånarna i Skåne.

Habilitering och Hjälpmedel i Region Skåne har ett viktigt och utmanande uppdrag; att göra livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktig funktionsnedsättning. Vi har 800 medarbetare inom en rad olika kompetensområden, som tillsammans arbetar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val. Vi erbjuder stöd, behandling, träning och hjälpmedel för att underlätta aktivitet och delaktighet. Våra verksamhetsområden är barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering, hjälpmedelsverksamhet och syn-, hörsel- och dövverksamhet.
BarnReHab Skåne (BRH) är en specialenhet inom Barn- och ungdomshabiliteringen i Region Skåne och fungerar som ett komplement till de lokala habiliteringsteamen. På BRH arbetar vi med habilitering av barn/ungdomar med svåra funktionsnedsättningar. Vi arbetar också med rehabilitering av barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada, oftast barn i grundskole- och gymnasieåldern. Våra specialområden är nutrition, kommunikation, uroterapi, och rehabilitering. Arbetet bedrivs i flerfackligt team och är familjecentrerat. Enheten har sex platser måndag – fredag.


ARBETSUPPGIFTER
Som arbetsterapeut arbetar du både med barn- och ungdomar som har en förvärvad hjärnskada och med barn med stora kommunikationssvårigheter, nutritionsproblematik eller andra svåra funktionsnedsättningar. I dina uppgifter ingår att utifrån den enskilde individens behov öka förmågan till aktivitet och delaktighet genom att analysera behov av och ge råd, stöd och behandling kring dagliga aktiviteter. Du gör också finmotoriska bedömningar.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av habiliteringsarbete, speciellt erfarenhet av barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar men framförallt barn med stora kommunikationssvårigheter. Eftersom du kommer att arbeta i team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, flexibilitet och självständighet. Språkkunskaper i svenska lägst nivå B2 enligt Europarådets nivåskala
Då en del resor i tjänsten kan förekomma krävs giltigt körkort.

ArbetsterapeutVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Arbetstider: 08.00-16.30, viss kvällstjänstgöring kan förekomma. Flextid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde: 2013-05-01 med varaktighet till 2014-03-31

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Skåne, Habilitering och hjälpmedel

Ansökan

Referens:
A319021
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=bbf8c433-4177-4bce-a0fd-f5c833993a08&TK=84897caf-3d29-4b9a-a56c-12428cc22ad6
Sista ansökningsdag:
2013-03-19
Övrigt:
Region Skåne värdesätter alla medarbetares kompetens, oavsett olikheter såsom kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vi arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Region Skåne. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Region Skåne samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. Nu kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig, www.skane.se/jobb. Här finner du också förutom annonstitel, förvaltning eller bolag, hur många som har sökt tjänsten. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Senaste inkomna jobb