Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Arbetsterapeut till daglig verksamhet

Om tjänsten

AB OmsorgsCompagniet i Norden har funnits sedan 2003. Vi finns i dagsläget etablerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Örebro , Dalarna och Västerås.
OmsorgsCompagniet i Norden består av personlig assistans, hemtjänst, avlösning, ledsagning, boendestöd, stödboende, serviceboende och hushållsnära tjänster.

Besök gärna vår hemsida www.oc.se

OmsorgsCompagniet expanderar ständigt och behöver därför tillsätta en arbetsterapeut till vår dagliga verksamhet

Beautiful Minds är en daglig verksamhet för personer med Aspergers syndrom autismliknande tillstånd och kognitiv funktionsnedsättning. Där man erbjuder möjligheten att arbeta under trygga och personligt anpassade former. Arbetstagarna på Beautiful Minds tränar för att i framtiden kunna klara sig mer självständigt. Verksamheten utgår från en tilltro till arbetstagarnas förmågor och styrkor och vetskap om hur man själv vill utveckla sitt liv. Verksamheten är grundad på respekt för arbetstagarens självbestämmande och personliga integritet.
Arbetstagarnas styrkor, behov och utveckling styr våra insatser. Insatserna är individuellt utformade tillsammans med arbetstagaren och dennes företrädare och är av god kvalitet.
Beautiful Minds söker nu en arbetsterapeut för arbete med vuxna personer med neuropsykiatriska och/eller intellektuella
funktionshinder inom daglig verksamhet enl
LSS (lag om stöd och service till vissa personer med funktionshinder). Syftet är att erbjuda en meningsfull och utvecklande sysselsättning utifrån den enskildes förutsättningar.
Dina arbetsuppgifter består bl.a. i att arbeta med habilitering, att analysera och bedöma brukarnas behov av insatser, metodutveckling, hjälpmedelsförskrivningar
samt verksamhetsutveckling. Du arbetar i ett team för utveckling/tillämpning av kognitiva stöd som hjälpmedel i brukarnas vardag. I samarbete med övriga yrkeskategorier arbeta med individuella mål och aktiviteter för brukarna. Viktigt att du tillsammans med kollegor kan stimulera till utveckling av verksamheten genom exempelvis stöd och handledning.


Kvalifikationer
Leg arbetsterapeut med god kännedom och erfarenhet av personer med olika funktionshinder. Vi söker dig med hög ansvarskänsla som har lätt för att samarbeta men även fungerar självständigt.
En förmåga till helhetsperspektiv med ett positivt synsätt till utvecklings- och förändringsarbete krävs.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort önskvärt.


OmsorgsCompagniet värnar om både kunder och personals säkerhet/ trygghet och har därför som rutin att alltid ta ett utdrag ur belastningsregistret på samtliga personer som anställs i företaget. Detta innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor - beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt.
Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: http://www.polisen.se/sv/Service/Registerutdrag/
Blanketten du ska välja heter LSS - utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9), oavsett vilken tjänst du sökt hos oss.

På grund av det stora intresset för våra utannonserade tjänster har vi inte möjlighet att svara på dina frågor via telefon utan vi ber er därför att mejla era ansökningar till den ansvariga som är delaktig i rekryteringen.

ArbetsterapeutVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
AB OMSORGSCOMPAGNIET I NORDEN

Ansökan

Referens:
BM
E-postadress:
asa.svensson@oc.se
Sista ansökningsdag:
2013-03-30


Senaste inkomna jobb