Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Leg. Arbetsterapeut och samordnare

Om tjänsten

Mölndals stad är under stark tillväxt med drygt 61 000 invånare och är den tredje största kommunen i Västra Götalandsregionen. Mölndal är en stad med dynamiskt näringsliv, intressant historia och naturskön miljö. Inom stadens många olika ansvarsområden arbetar drygt 5 000 personer. Vårt övergripande gemensamma mål är att ge service av hög kvalitet.

Mer information finner du på vår hemsida, www.molndal.se

ARBETSUPPGIFTER
Vård och omsorg, område Hälso- och sjukvård, söker legitimerade arbetsterapeuter för tillsvidareanställning och vikariat till Rehab Mölndal. För en av tjänsterna innebär det också ett samordnaruppdrag i form av en visstidsanställning på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifterna som arbetsterapeut innebär bland annat:
- utföra arbetsterapeutiska bedömningar, behandlingar, uppföljningar samt dokumentation
- utprovning av hjälpmedel enligt förskrivningsprocessen
- handledning och undervisning av vårdpersonal

Arbetsuppgifterna för samordnaren innebär bland annat:
- ansvara för yrkesspecifika möten och informera enhetschef om aktuella processer i grupperna
- bevaka bemanningssituationen och kontinuerligt rapportera till enhetschef.
- planering inför semesterperioder.
- ta ställning till ledighetsansökningar utifrån aktuell bemanningsnivå.
- samordna fortbildningsinsatser.
- ta fram statistiskt underlag om patientflöde och väntlistor som underlag till enhetschef för beslut om prioriteringar av befintliga resurser.


KVALIFIKATIONER
För arbetsterapeuttjänsten ska du vara legitimerad arbetsterapeut.

Du ska vara lösningsfokuserad och bra på att organisera ditt arbete. Känna dig bekväm i att snabbt ställa om mot nya arbetsuppgifter och målgrupper. Kunna arbeta självständigt och i team.

Du bör ha erfarenhet av kommunal rehabiliteringsverksamhet och av att handleda personal. Ha genomgått förflyttningsutbildning och vara van vid att förmedla dessa kunskaper. Ha vana av att arbeta med personer inom LSS personkretsar.


Som samordnare ska du förutom uppfyllda kvalifikationer som arbetsterapeut också besitta en mycket god datavana och goda kunskaper i Office-paketet, framförallt Word och Excel.

Du ska ha erfarenhet av bemanningsplanering samt vara trygg i att prioritera och fördela patientärenden till kollegor. Du ska vara stresstålig och ha förmågan att upprätthålla en god kommunikation gentemot patienter eller deras företrädare. Du ska också vara drivande i yrkesspecifikt utvecklingsarbete.

Som person är du målfokuserad och har ett tydligt medborgarperspektiv. Du vinnlägger dig om att skapa brukarinflytande i dina ärenden. Det är önskvärt att du har grundläggande kännedom om vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi hoppas att du har glimten i ögat och en prestigelös hållning i umgänget med kollegor och patienter.

Körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ArbetsterapeutVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. 100%
Dagtid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde snarast. Intervjuer kommer att hållas fortlöpande under rekryteringsperioden., upphör: 2013-12-31 1 st tillsvidareanställning och 3 st vikariat samt ett samordnaruppdrag i form av en visstidsanställning på 6 månader med möjlighet till förlängning.
Lön:
Månadslön Lön enligt avtal

Arbetsplats

Arbetsplats:
Mölndals stad, Vård och omsorgsförvaltningen

Ansökan

Referens:
A318175
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=8541b49a-0b20-40a5-a08b-3aba6785d9a6&TK=9ebb299b-7405-49ed-8f23-8bf30838193d
Sista ansökningsdag:
2013-03-15
Övrigt:
Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal


Senaste inkomna jobb