Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Leg Arbetsterapeut, Rehabiliteringsmedicin Sandviken

Om tjänsten

Landstinget Gävleborgs främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård samt tandvård till alla som bor eller vistas i Gästrikland och Hälsingland. Landstinget har två akutsjukhus, i Gävle och i Hudiksvall, ett stort antal hälsocentraler samt Psykiatri och habilitering.

Hälso- och sjukvården är indelad i fyra länsövergripande divisioner. En stor del av administrationen är samlad i förvaltningen Lednings- och verksamhetsstöd. Landstinget har 6 700 medarbetare och omsätter ca 6,6 miljarder kronor. Länet omfattar två landskap och tio kommuner med omkring 275 000 invånare.

Division Medicin i Landstinget Gävleborg har ca 900 medarbetare och är indelad i tre verksamhetsområden. Verksamheten bedrivs på sex olika orter i länet och årsomsättningen uppgår till 1,2 miljarder.
I divisionens uppdrag ingår att skapa en effektiv, likvärdig och högkvalitativ medicinsk vård inom landstinget.
Vi står nu inför en spännande utmaningar bl a ska vi införa ett processorienterat arbetssätt, öka andelen fast anställda läkare och införa ett tydligt decentraliserat ledarskap.

ARBETSUPPGIFTER
En av våra arbetsterapeuter har flyttat till annan ort så vi behöver snarast hitta en ny medarbetare att introducera, som vill bli vår nya kollega.

Allmän information
Rehabiliteringsmedicin i Sandviken tar emot patienter från hela Landstinget Gävleborg med ett upptagningsområde om ca 280 000 invånare. Kliniken består av en slutenvårdsenhet; avd 70 med 15 vårdplatser och en öppenvårdsenhet i form av ett smärtrehabteam, ett hjärnrehab-team, en spinalmottagning och en läkarmottagning. Totalt finns ca 75 anställda.

Rehabiliteringsmedicins olika enheter arbetar enligt en beteendemedicinsk modell för analys och behandling.Vi satsar på kvalitetssäkring och har ackrediterats enligt CARF

Arbetsuppgifter
Kliniken för rehabiliteringsmedicin söker en leg arbetsterapeut till avd 70. De vanligaste patientgrupperna är hjärnskador, ryggmärgsskador, resttillstånd efter andra neurologiska sjukdomar eller skador samt patienter med långvarig smärta.

På avdelning 70 arbetar förutom arbetsterapeuter,sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, rehab.assistent, kurator, psykologer, läkare, fritidsledare och logoped. Dina arbetsuppgifter kommer att i den initiala kontakten med patienten bestå av aktivitetsutredningar och kartläggningar av resurser och hinder inför upprättande av en rehabplan tillsammans med patient, ev närstående och övriga teamet.
Därefter påbörjas åtgärder (fortsatta utredningar, behandling/träning, åtgärder för att möjliggöra utskrivning) utifrån rehabplanen. Arbetet innefattar förutom kontakt och samarbete med patient, närstående och övriga teammedlemmar även kontakt med externa samarbetspartners (i huvudsak från primärvården och kommunen).

Det kan även förekomma arbetsuppgifter inom klinikens smärtrehabteam

Förutom tillhörighet i arbetsterapeutgruppen på avd 70 kommer du att ingå i en arbetsterapeutgrupp för kliniken som idag omfattar 7 arbetsterapeuter.


KVALIFIKATIONER
Utbildning i AMPS, PRPP, Bobathkonceptet samt Affolterkonceptet är meriterande liksom erfarenhet av och/eller intresse för rehabilitering och teamarbete. Trädgårdsintresse är meriterande, då kliniken har en träningsträdgård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. God samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt är värdefulla egenskaper. Vi ser gärna att du har ett kognitivt beteende-terapeutisk intresse.

ArbetsterapeutVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Landstinget Gävleborg, Rehabiliteringsmedicin Sandviken

Ansökan

Referens:
LS2013/224
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=5b6e18c8-5281-434c-a8dd-57b647197863&TK=1effb7bc-9086-4ce1-9007-dc8647e59f20
Sista ansökningsdag:
2013-03-22
Övrigt:
Landstinget Gävleborg använder sig av e-rekrytering. Uppgifterna sparas enligt personuppgiftslagen (PUL) och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter. Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden


Senaste inkomna jobb