Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Enhetschef till Helsingborgs Akutvårdsavdelning

Om tjänsten

Region Skåne ska främja god hälsa, vi ansvarar för att det finns bra sjukvård och kollektivtrafik för alla invånare i Skåne. I vårt uppdrag ingår också att verka som koordinator, inspiratör och samlande kraft för utvecklingen i Skåne. Vi är Skånes största arbetsgivare med 32 000 medarbetare och en total budget på 37 miljarder kronor (2012). Högsta beslutande organ är regionfullmäktige som väljs av invånarna i Skåne.

Helsingborgs lasarett är ett av Region Skånes fyra specialiserade akutsjukhus. Hit kommer patienter som är i behov av specialiserad akutsjukvård och vissa planerade operationer från hela nordvästra Skåne. Lasarettet ansvarar även för delar av närsjukvården.

Oktober 2012 öppnade en helt ny akutvårdsavdelning vid Helsingborgs lasarett. Avdelningens 31 vårdplatser erbjuder en högkvalitativ vård till nordvästra Skånes medborgare. Avdelningens inriktning ligger främst på det internmedicinska, men vi tar även emot patienter från andra specialiteter och verkar för ett brett generalistiskt samarbete. På avdelningen arbetar man i fyra team, där tre riktar sig främst mot internmedicin medan det fjärde teamet är en förlängning av akutmottagningen, där akutläkarna har ansvaret för (CDU/Clinical Decision Unit). På avdelningen sker inläggningar samt utskrivningar under en stor del av dygnet, vårdtiderna kan därmed hållas korta, (CDUn), ett par timmar till max 1 dygn och på övriga teamen 1-3 dygn). Målsättningen är att mer än 70 % av patienterna ska kunnas skrivas ut direkt till hemmet, men vid behov av längre vårdtid erbjuds plats på annan vårdavdelning inom lasarettet. Avdelningen är tekniktät och har möjlighet att hjärtövervaka flertalet av patienterna samt även andra vitalparametrar vid behov. På avdelningen arbetar sjuksköterskor och undersköterskor i team kring patienten tillsammans med internmedicinare, kardiologer samt akutläkare.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen har idag två enhetschefer där man delat personalgrupperna mellan sig. Du kommer att ansvara för sjuksköterskegruppen och ska tillsammans med din kollega leda, fördela och utveckla avdelningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap, ekonomi, personalfrågor och organisation. Utbildning inom hälso- och sjukvård är meriterande. Andra viktiga ledaregenskaper förutom samarbetsförmåga är initiativförmåga, förmåga att motivera och entusiasmera medarbetare samt att kunna hantera stressituationer.

Avdelningschef, vårdavd. mottagn./VårdenhetschefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, senast 2013-09-01.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Skåne, Helsingborgs lasarett

Ansökan

Referens:
A318837
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=19fab28a-80ec-4162-b25c-63d1e072baa6&TK=1a05132d-e3ac-493f-a272-70639a6a6a58
Sista ansökningsdag:
2013-03-28
Övrigt:
Region Skåne värdesätter alla medarbetares kompetens, oavsett olikheter såsom kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vi arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Region Skåne. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Region Skåne samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. Nu kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig, www.skane.se/jobb. Här finner du också förutom annonstitel, förvaltning eller bolag, hur många som har sökt tjänsten. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Senaste inkomna jobb