Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Enhetschef till Klinisk mikrobiologi, Lund/Malmö

Om tjänsten

Region Skåne ska främja god hälsa, vi ansvarar för att det finns bra sjukvård och kollektivtrafik för alla invånare i Skåne. I vårt uppdrag ingår också att verka som koordinator, inspiratör och samlande kraft för utvecklingen i Skåne. Vi är Skånes största arbetsgivare med 32 000 medarbetare och en total budget på 37 miljarder kronor (2012). Högsta beslutande organ är regionfullmäktige som väljs av invånarna i Skåne.

Labmedicin Skåne
Vi har verksamhet vid samtliga av Region Skånes sjukhus. Våra åtta verksamhetsområden är arbets- och miljömedicin, biobank, klinisk genetik, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi samt vårdhygien. Vår omsättning är cirka en miljard kronor och vi har drygt 1 250 medarbetare.

Klinisk mikrobiologi är en klinik med verksamhet i Lund och Malmö. Vi bedriver bred verksamhet inom bakteriologi, virologi, mykologi och parasitologi och arbetar aktivt med att utveckla och förbättra metoder, flöden och processer för att skapa en konkurrenskraftig verksamhet anpassad till sjukvårdens framtida behov. Vi har ett nära forskningssamarbete med universitet och en aktiv forskningsverksamhet inom laboratoriet. Vi är konsulter för sjukvården och deltar i utbildning av bland annat läkare. Vi har ca 170 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi utför ca 1.3 miljoner mikrobiologiska odlingar och analyser per år med ett analyssortiment som omfattar över 300 olika analyser.

ARBETSUPPGIFTER
Till verksamhetsområde Klinisk mikrobiologi söker vi en enhetschef för den medicinska staben samt mikrobiologer i Lund och Malmö. Som enhetschef kommer du att leda cirka 25 läkare och mikrobiologer och du ansvarar för personal, ekonomi och verksamhet inom din enhet. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga enhetschefer och som medlem i ledningsgruppen ansvarar du för ständig verksamhetsförbättring och utveckling av personal. Du coachar personalen samt organiserar och utvecklar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla kvalificerade personalgrupper i komplexa kunskapsintensiva miljöer. Du har lämplig högskoleexamen och det är meriterande om du är disputerad eller är svensk legitimerad läkare. Språkkunskaper i svenska lägst nivå B2 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.

Som person är du prestigelös med ett tryggt och personligt ledarskap. Du är resultat och målinriktad och har en god förmåga att prioritera och kommunicera. Du har förmåga att se helhetsperspektiv och att arbeta med verksamhetsövergripande mål och är van att leda förändringsprocesser, gärna med lean metodik. Erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete och gärna i projektform är meriterande. Vi värdesätter om du har kunskaper inom ekonomi, arbetsrätt samt arbetstids- och arbetsmiljölagstiftning.

Avdelningschef, vårdavd. mottagn./VårdenhetschefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Placering är Lund och i Malmö.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Skåne, Labmedicin Skåne
Hemsida:
http://www.skane.se/labmedicin

Ansökan

Referens:
A316691
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=32e3d473-4be1-48a4-8edb-0669641215ef&TK=c9d76964-ace0-4d0e-ab12-36960ccafa8e
Sista ansökningsdag:
2013-03-31
Övrigt:
Region Skåne värdesätter alla medarbetares kompetens, oavsett olikheter såsom kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vi arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Region Skåne. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Region Skåne samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. Nu kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig, www.skane.se/jobb. Här finner du också förutom annonstitel, förvaltning eller bolag, hur många som har sökt tjänsten. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Senaste inkomna jobb