Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Enhetschefer

Om tjänsten

Västra Götalandsregionen


Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.
Tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Beskrivning

Vi fortsätter att forma framtidens psykiatri.

Det händer mycket inom psykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) just nu. Vår ambition är att forma en psykiatri av högsta kvalitet.

Vi erbjuder nu en möjlighet att inom Psykiatri Affektiva I och II söka till fyra chefstjänster på våra nya psykiatriska mottagningar:
Psykiatrisk mottagning Nordost (Gamlestaden-Partille)
Psykiatrisk mottagning Sydost (Mölndal-Härryda)
Psykiatrisk mottagning Väster (Lergöksgatan-Hisingen)
Psykiatrisk mottagning Centrum (Stora Nygatan-Hisingen)

Verksamhetsområdena Psykiatri Affektiva I och Psykiatri Affektiva II erbjuder diagnostik och behandling i såväl öppen- som heldygnsvård. Som universitetsklinik är vår uppgift även att bedriva utvecklingsarbete, utbildning och forskning i nära samarbete med Sahlgrenska akademin och övriga universitetsaktörer. En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Våra öppenvårdsenheter är huvudsakligen lokaliserade inom respektive betjäningsområde och vår heldygnsvård finns på Östra och Sahlgrenska sjukhuset. Verksamhetsområdena ansvarar även för konsultinsatser i den somatiska vården inom respektive sjukhustomt.

Psykiatri Affektiva I och II är nya verksamhetsområden på Sahlgrenska Universitetssjukhuset sedan 1 januari 2011. Verksamheterna har huvudansvar för patienter med bipolära syndrom, neuropsykiatriska funktionshinder, personlighetsstörningar, suicidnära tillstånd och ätstörningar samt konsultationsansvar för de tillstånd som omfattas av primärvårdens ansvarsområde.

Våra verksamheter har en hög ambitionsnivå och för att lyckas uppnå våra mål behöver ledningen arbeta för att även i framtiden kunna erbjuda invånarna en tillgänglig, trygg, jämlik och kvalitetssäkrad vård. Vi koncentrerar nu därför vården till ett färre antal utbudspunkter där de nya mottagningarna kommer att kännetecknas av hög personaltäthet och väl utvecklad kompetens. Vi kommer därmed att kunna ge en differentierad och ändamålsenlig vård utifrån patienternas behov.

I februari 2013 invigdes Sahlgrenska psykiatriska forsknings- och utbildningscenter (SPFU) tillsammans med Sahlgrenska Akademin. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du en central roll direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för hela verksamhetsområdet. Du har ett helhetsansvar för enheten och ansvarar för mellan 25-50 medarbetare. I arbetet ingår att i tillämpliga delar fullgöra sjukhusets kärnuppdrag vård, utbildning och forskning.

Vi lägger stor tonvikt på förmågan att omsätta omvärldens krav och förväntningar i praktisk verksamhetsutveckling. För att kunna uppnå vår ambition behöver vi än mer skapa en kultur för ett gemensamt arbete med ständiga förbättringar på varje mottagning såväl som verksamheterna i sin helhet. Exempel på utvecklingsområden är processutveckling och strukturerad uppföljning.

Utgångspunkten för de nya chefsuppdragen bygger på samverkan och en förbättrad helhet, med patientens bästa i fokus. Förutsättningen för god vård är bland annat en nära och gränsöverskridande samverkan kring patienten mellan olika aktörer i vårdkedjan.

En stor del av arbetet kommer att handla om att coacha personalen, vilket ställer krav på en tydlig och närvarande arbetsledning. Det inledande arbetet handlar om att hitta former för en ny gemensam kultur och här finns nu en möjlighet att skapa en ”vi-känsla” inom såväl enheten som verksamhetsområdena.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gärna erfarenhet av att arbeta som chef och vi ser det som meriterande om du har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier vilka bedöms nödvändiga för att kunna möta sjukvårdens utmaningar. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål- och resultatorienterad samt värdegrundsbaserat arbetssätt.

Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper och där värdesätter vi särskilt att din värdegrund stämmer överens med såväl sjukhusets som verksamhetsområdenas. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är intresserad och framgångsrik i alla typer av samverkan som vår verksamhet bygger på samt agerar som ambassadör för den psykiatriska verksamheten, SU-psykiatrin och sjukhuset som helhet. Vi vill att du är positiv och engagerad, har stark lagkänsla, är socialt kompetent och har en god förmåga att kommunicera. Vi förutsätter även att du har med dig idéer och viljan att utveckla verksamheten.


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Avdelningschef, vårdavd. mottagn./VårdenhetschefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
tillsvidareanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Psykiatri Affektiva I & II

Ansökan

Referens:
2013/830
Webbplats:
http://vgregion.mynetwork.se/what:job/jobID:19687/where:1/
Sista ansökningsdag:
2013-03-31


Senaste inkomna jobb