Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Vårdenhetschef

Om tjänsten

Västra Götalandsregionen


Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.
Beskrivning

Vi fortsätter att forma framtidens psykiatri.

Det händer mycket inom psykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) just nu. Vår ambition är att forma en psykiatri av högsta kvalitet.
Vi erbjuder nu en möjlighet att söka tjänsten som vårdenhetschef på avd 86 inom Psykiatri Affektiva II.

Verksamhetsområdet Psykiatri Affektiva II erbjuder diagnostik och behandling i såväl öppen- som heldygnsvård. Som universitetsklinik är vår uppgift även att bedriva utvecklingsarbete, utbildning och forskning i nära samarbete med Sahlgrenska akademin och övriga universitetsaktörer. En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Vår heldygnsvård med fyra vårdavdelningar finns på Sahlgrenska sjukhuset.

Psykiatri Affektiva II är ett nytt verksamhetsområde på Sahlgrenska Universitetssjukhuset sedan 1 januari 2011. Verksamheten har konsultationsansvar och ansvar för heldygnsvård för de tillstånd som omfattas av primärvårdens ansvarsområde (depressioner, ångestsyndrom m.m) och huvudansvar för patienter med neuropsykiatriska funktionshinder, personlighetsstörningar, suicidnära tillstånd och ätstörningar.

I februari 2013 invigdes Sahlgrenska psykiatriska forsknings- och undervisningscenter (SPFU) tillsammans med Sahlgrenska Akademin. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri.

Avdelning 86 är en psykiatrisk vårdavdelning med 12 vårdplatser. Inläggning av patient sker via psykiatrisk akutmottagning, psykiatrisk konsultation på somatisk vårdavdelning eller via direktinläggning från psykiatrisk öppenvård. Behandlingsarbetet innefattar psykiatrisk omvårdnad, krisbearbetning, fysisk aktivitet, farmakologisk behandling samt ECT. I utrednings- samt behandlingsarbetet eftersträvar vi ett nära samarbete med anhöriga. De fyra vårdavdelningar inom Psykiatri Affektiva II har ett tätt samarbete där vårdenhetscheferna har en central roll. Avdelningarna erbjuder kontinuerlig handledning och arbetar aktivt med kompetensutveckling för varje medarbetare.

Arbetsuppgifter

Ledarrollen som vårdenhetschef innebär att du skall ha förmåga att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till kontinuerlig omprövning, förnyelse och utveckling av verksamheten. Du skall välja arbetsformer som aktivt tar tillvara och kontinuerligt utvecklar medarbetarnas kompetens och verka för att göra alla delaktiga i verksamheten. Du ingår i verksamhetsrådet och deltar där i verksamhetens utveckling med dina tankar och förslag. Det blir också din uppgift att genomföra beslutade åtgärder på din enhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gärna erfarenhet av att arbeta som chef och vi ser det som meriterande om du har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier vilka bedöms nödvändiga för att kunna möta sjukvårdens utmaningar. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål- och resultatorienterad samt värdegrundsbaserat arbetssätt.

Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper och där värdesätter vi särskilt att din värdegrund stämmer överens med såväl sjukhusets som verksamhetsområdenas. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är intresserad och framgångsrik i alla typer av samverkan som vår verksamhet bygger på samt agerar som ambassadör för den psykiatriska verksamheten, SU-psykiatrin och sjukhuset som helhet. Vi vill att du är positiv och engagerad, har stark lagkänsla, är socialt kompetent och har en god förmåga att kommunicera. Vi förutsätter även att du har med dig idéer och viljan att utveckla verksamheten.


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Avdelningschef, vårdavd. mottagn./VårdenhetschefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Snarast eller enlig överenskommelse
tillsvidareanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Psykiatri Affektiva II, Avd 86

Ansökan

Referens:
2013/833
Webbplats:
http://vgregion.mynetwork.se/what:job/jobID:19690/where:1/
Sista ansökningsdag:
2013-03-31


Senaste inkomna jobb