Warning: mktime() expects parameter 6 to be long, string given in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/page/viewJob.php on line 38
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Barnmorskor till Ungdomsmottagning Fagersta och Norberg vårdcentral

Om tjänsten

Landstinget Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 6 000 anställda. Landstingets huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.Norbergs vårdcentral och Fagersta Ungdomsmottagning hör till resultatområde Primärvård inom förvaltningen för Primärvård, Psykiatri och Handikappverksamhet. Primärvård Västmanland erbjuder en obunden icke-kommersiell primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringsarbete och erbjuder dig goda anställningsvillkor, en bra introduktion och fina möjligheter till kompetensutveckling.

 

Norbergs vårdcentral är centralt belägen på orten. Verksamheten omfattar läkar- och distriktssköterskemottagning, kurator och rehabiliteringsverksamhet. MVH och BVC samarbetar med en Familjecentral som har en mycket aktiv verksamhet i utveckling. Dessa verksamheter är belägna under samma tak, vilket borgar för ett gott samarbete. Vi är en liten och trivsam arbetsplats med ca 20 medarbetare.

 

Vi söker nu barnmorskor till vårdcentralen och ungdomsmottagningen. Möjlighet att kombinera tjänsterna finns.

 

Ungdomsmottagningen tar årligen emot ca 2100 besökare mellan 13 och 25 år varav 220 besök hos kurator. Landstinget Västmanland och kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg är huvudmän.

 

Uppdraget är att bedriva preventivmedelsrådgivning, förebygga oönskade graviditeter och smittspridning av könssjukdomar samt erbjuda samtalsstöd. Det övergripande arbetet är hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Du kommer att arbeta i ett team bestående av en kurator och två barnmorskor. Läkare finns en förmiddag per vecka. På Norbergs familjeläkarmottagning arbetar barnmorskan med mödrahälsovård i team. På mottagning finns också distriktsläkare, distriktssköterskor, kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut, läkarsekreterare och laboratorieverksamhet.

 

 

Arbetsuppgifter

Ungdomsmottagningen:

Barnmorskan möter unga kvinnor och män i samtal om sexualitet och hälsa och arbetar för att förebygga oönskade graviditeter och förhindra uppkomst och spridning av sexuellt överförbara infektioner.

Du utför undersökningar, provtagningar för graviditet och STI-provtagning och gör en första bedömning vid gynekologiska och adrologiska besvär. Du utför kontaktspårning av STI utifrån smittskyddslagen. Du arbetar förebyggande genom att delta utåtriktat med ex klassbesök. Arbetet sker i samverkan med övriga personalen.

 

Vid Norbergs vårdcentral bedriver du mödrahälsovård och arbete i Obstetrix. Du kommer även att planera och genomföra föräldrautbildningar och genomföra hälsokontroller med cellprovtagning, genomföra preventivmedelsrådgivning. Kontaktspårning för klamydia. Till stöd för ditt arbete finns ett övergripande program för mödrahälsovård i Västmanland.

 

Kvalifikationer

Legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt. Meriterande är utbildning inom sexologi och samtalsmetodik. Du behöver ha kunskaper kring insättning och uttag av p-stav och spiral samt kunskap och erfarenhet av STI och preventivmedelsrådgivning. Önskvärt är erfarenhet av olika områden inom barnmorskeyrket och primärvårdserfarenhet. Det är också meriterande om du arbetat med ungdomar på något vis. Erfarenhet av datajournal krävs, meriterande är Obstetrix.

 

Anställningsvillkor

Heltid tillsvidare

 

Upplysningar

Verksamhetschef Maria Romlin, tel 021-17 66 60 maria.romlin@ltv.se

Sista ansökningsdag är 2013-03-24

 

Fackliga upplysningar

Vårdförbundet Karina Karlsson tfn mottagning 021-17 68 25

 

 

Läs mer om Fagersta och Norberg på www.fagersta.se respektive www.norberg.se
Välkommen med din ansökan. Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt gällande försäljning av ytterligare jobbannonser.

BarnmorskaVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Dag
,
Heltid
,
Tillsvidareanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Landstinget Västmanland
Hemsida:
http://www.ltv.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.ltv.se/Jobb/Lediga_jobb/?rmpage=job&rmjob=198%26pp%3D8


Senaste inkomna jobb