Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Sjuksköterskor till Barnkliniken, avdelning 69

Om tjänsten

Landstinget Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 6 500 anställda. Landstingets huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

 

Barn och Ungdomskliniken har som upptagningsområde Västmanlands län med 52 000 barn och ungdomar 0-18 år. Kliniken har ca 200 medarbetare varav 30 läkare.


Klinikens sjukvårdsuppdrag är att ge barnmedicinsk specialistsjukvård på länssjukhusnivå till barn och ungdomar 0-18 år i nära samverkan med primärvården och regionsjukvården. I kliniken ingår storbarnsavdelning för alla sjukhusvårdade barn, nyföddhetsavdelning (för barn födda fr. v. 28), dagvårdsavdelning, barnakutmottagning för barnmedicinska fall, öppenvårdsmottagningar och barnhälsovårdsverksamhet i länet.

 

Avdelning 69 (nyföddhetsavdelningen) har 10 vårdplatser för sjuka nyfödda och prematurfödda barn, 3 intensivvårdsplatser och 6 lättvårdsplatser. Hemsjukvård erbjuds till familjer med lång vårdtid. Avdelningen vårdar även nyförlösta kvinnor i samarbete med kvinnokliniken.

 

Avdelningen har under hösten flyttat in i nya moderna lokaler med fler enkelrum som bland annat möjliggör en utökad samvård och förbättrad arbetsmiljö.

 

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska får du möjlighet att ansvara för vården och omvårdnaden av de sjuka nyfödda och prematurfödda barnen under lättvård och intensivvård. Du har även ett omvårdnadsansvar för nyförlösta kvinnor. Du har larmberedskap mot förlossningen/BB och hanterar medicinteknisk utrustning. Arbetet innebär nära kontakt med- och stöd till föräldrar och nära anhöriga. Vi ser hela familjen som en viktig del av vården. Vi arbetar i team och ser samarbetet i- och mellan teamen som viktigt. Som nyanställd sjuksköterska har du alltid en van kollega till hands. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

 

Avdelningen lägger stor fokus på hygienarbete och patientsäkerhet.

 

Schemaläggning sker individ- och verksamhetsanpassat i ISP och vi arbetar enligt arbetstidsmodellen Fridaplus med timbank och tillgänglighet.

 

Kvalifikationer
Leg sjuksköterska är ett krav. Specialistsjuksköterskeexamen i hälso- och sjukvård för barn och ungdom är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med Neonatal- och barnsjukvård.
Du bör ha en personlig mognad och vara trygg, stabil och ha självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du har förmågan att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är flexibel och har lätt för att anpassa sig till nya omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheter i förändringar. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning och vikariat, deltid och heltid. Dag- och nattjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.Välkommen med din ansökan senast 4 oktober 2015.Välkommen med din ansökan. Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Anställningar kan ske innan ansökningstiden förfallit.
Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Landstinget Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

 

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till vår stad.

 

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

BarnsjuksköterskaVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Landstinget Västmanland
Hemsida:
http://www.ltv.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.ltv.se/Jobb/Lediga_jobb/?rmpage=job&rmjob=2091%26pp%3D8
Sista ansökningsdag:
2015-10-04


Senaste inkomna jobb