Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Specialistläkare/LUS inom kardiologi till Östersunds sjukhus

Om tjänsten

I Jämtlands län med sina 127 000 invånare står livskvalitén i fokus. Här samsas fridfull ro i en nära och storslagen natur med brokig stadspuls och rikt kulturutbud. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en upplevelsefylld fritid.

God hälsa och positiv livsmiljö är nyckelorden i Jämtlands läns landstings vision. Som medarbetare hos oss samverkar du med många olika yrkeskategorier med spets- och bred kompetens. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter.

Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2400 medarbetare är det enda i länet, det är en fördel eftersom det möjliggör en närhet mellan de olika specialiteterna. En närhet som kommer patienterna till del.

Centrum för medicinska specialiteter ansvarar för att fullgöra landstingets sjukvårdsuppdrag för Jämtlands län avseende neurologi, allmän internmedicin med subspecialiteterna; nefrologi/dialys, gastroenterologi, endokrinologi/diabetes, stroke, hematologi, lungmedicin/allergologi, kardiologi/angiologi, hud- och könsmottagning, infektionssjukvård, medicinsk behandling och rehabilitering inom stroke- hjärnskadesjukvård, ortopedisk- neurologisk rehabilitering, reumatologi samt smärtmottagning.
Centrumet har ca 600 medarbetare och omfattar såväl akut, planerad och rehabiliterande verksamhet.

Östersunds sjukhus tillsammans med Primärvården i Jämtlands läns landsting är upplåtna enheter där Umeå Universitet bedriver läkarutbildning. Det är därför meriterande om den sökande har undervisnings- och forskningsmeriter.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är specialist inom kardiologi. Du arbetar i team med nio specialister i intermedicin och kardiologi samt tre ST-läkare med kardiologiinriktning.

Kardiologienheten har en bred verksamhet inkluderande HIA, eftervård samt mottagning.
Öppenvården som bedrivs på enheten har allmän kardiologi samt separata mottagningar för hjärtsvikt, pacemaker/arytmi, GUCH och AK-mottagning.
Enheten är under stark utveckling med bl.a. pågående byggnation av eget PCI-lab och planerad PCI-start i april 2015. CRT/ICD-inplantation genomförs redan idag. Inom enheten bedrivs flera forskningsprojekt där vi har sex doktorander inom kardiologisk forskning.

Vi har ett nära och bra samarbete med Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Som specialist har du anställning inom läkaravdelningen medicin med ett 30-tal specialistläkare, ca 15 st ST-läkare, samt ett antal AT-läkare och vik underläkare. Läkare medicin tillhör centrum för medicinska specialiteter.

Centrumet präglas av ett öppet synsätt med ett tillåtande klimat och närhet till varandra. Vi har även en närhet till övriga klinikers läkare med gott samarbete som följd av detta. Verksamheten satsar på forskning och utveckling samt är utbildningsort för läkare kopplat till Umeå universitet.KVALIFIKATIONER
Specialistläkare i internmedicin och kardiologi. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och ett förtroendeskapande arbetssätt. Språkkunskaper i svenska på B2-nivå enligt Europarådets nivåskala.

ÖVRIGT
Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

I din elektroniska ansökan vill vi att du bifogar följande handlingar som ska vara vidimerade.
• Meritförteckning
• Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
• Bevis på medicine licentiat/disputation och docentur i förekommande fall
• Publikationsförteckning: ange tio utvalda publikationer
• Övriga handlingar som du önskar åberopa
Ansökan med bilagor kommer att skickas vidare för sakkunnigprövning. Observera att samtliga ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen för att ansökan skall kunna beaktas vid sakkunnigprövningen.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

SpecialistläkareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. .
Lön:
Lön enligt överenskommelse.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Jämtlands läns landsting
Hemsida:
http://www.jll.se

Ansökan

Referens:
LS 1677/2014
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=ec2cc6a0-8651-44ce-bd8c-be307f677d4b&TK=fb95b18c-61d7-4c90-97a8-34877ed03720
Sista ansökningsdag:
2015-01-06


Senaste inkomna jobb