Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Specialistläkare/LUS inom neurologi m strokeinriktning, Östersunds sjukhus

Om tjänsten

I Jämtlands län med sina 127 000 invånare står livskvalitén i fokus. Här samsas fridfull ro i en nära och storslagen natur med brokig stadspuls och rikt kulturutbud. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en upplevelsefylld fritid.

God hälsa och positiv livsmiljö är nyckelorden i Jämtlands läns landstings vision. Som medarbetare hos oss samverkar du med många olika yrkeskategorier med spets- och bred kompetens. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter.

Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2400 medarbetare är det enda i länet, det är en fördel eftersom det möjliggör en närhet mellan de olika specialiteterna. En närhet som kommer patienterna till del.

Centrum för medicinska specialiteter ansvarar för att fullgöra landstingets sjukvårdsuppdrag för Jämtlands län avseende neurologi, allmän internmedicin med subspecialiteterna; nefrologi/dialys, gastroenterologi, endokrinologi/diabetes, stroke, hematologi, lungmedicin/allergologi, kardiologi/angiologi, hud- och könsmottagning, infektionssjukvård, medicinsk behandling, och rehabilitering inom stroke- hjärnskadesjukvård, ortopedisk- neurologisk rehabilitering, reumatologi samt smärtmottagning.

Centrumet har ca 600 medarbetare och omfattar såväl akut, planerad och rehabiliterande verksamhet.

Östersunds sjukhus tillsammans med Primärvården i Jämtlands läns landsting är upplåtna enheter där Umeå Universitet bedriver läkarutbildning. Det är därför meriterande om den sökande har undervisnings- och forskningsmeriter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig att komma till en arbetsgrupp där stämningen är god och trivselfaktorn hög. Vårt team består av sex specialistläkare, en lektor i neurologi, två ST-läkare, fyra sjuksköterskor, undersköterska och tre läkarsekreterare. Tillgång till sjukgymnast, logoped samt kurator finns också i vårt team. Här arbetar vi med neurologiska sjukdomar, med ny- och återbesök på mottagningen men har även akut neurologi under dagtid. Som neurlog med strokeinrikting kommer du i samarbete med internmedicin att ansvara för strokevården på vår neuro-strokeenhet. Vi har en vårdadvelning med 20 vårdplatser. Under de senaste åren har vi utvecklat "hjärnvägen" - som är trombolysbehandling vid stroke. På neuro-strokeenheten vårdas även patienter med annan neurologisk sjukdom och hjärntumörer. Vi har även en upbyggd strokemottagning kopplad till enheten. Det finns en dagvård kopplad till neurologmottagningen där vi ger behandlingar vid neurologiska sjukdomar men även cytostatika till patienter med hjärntumör. Vi har numera även regionaliserad läkarutbildning vilket innebär att man handleder läkarkandidater på avdelningen men också har en kandidatmottagning. Genom telemedicin har vi ronder med Umeå universitetssjukhus. FoU- verksamhet har utvecklast de senaste åren hos oss och vi har i dagsläget ett par kliniska studier igång på neuro-strokeenheten.

KVALIFIKATIONER
Svensk läkarlegitimation. Specialistläkare i neurologi. Språkkunskaper i svenska på B2-nivå enigt europarådets nivåskala. Du har ett gediget intresse och gärna erfarenhet av neurologi och stroke. Samt att du vill vara med och påverka den framtida utvecklingen inom denna specialitet. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och ett förtroendeskapande arbetssätt.

ÖVRIGT
Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

I din elektroniska ansökan vill vi att du bifogar följande handlingar som ska vara vidimerade.
• Meritförteckning
• Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
• Bevis på medicine licentiat/disputation och docentur i förekommande fall
• Publikationsförteckning: ange tio utvalda publikationer
• Övriga handlingar som du önskar åberopa

Ansökan med bilagor kommer att skickas vidare för sakkunnigprövning. Observera att samtliga ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen för att ansökan skall kunna beaktas vid sakkunnigprövningen.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

SpecialistläkareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. eller enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. .
Lön:
Lön enligt överenskommelse.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Jämtlands läns landsting
Hemsida:
http://www.jll.se

Ansökan

Referens:
LS 1674/2014
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=070b7d9c-bf6e-479d-8434-2dae76b858ae&TK=42fda88f-a424-4aa6-9269-d52574e1e8d5
Sista ansökningsdag:
2015-01-06


Senaste inkomna jobb