Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Sjuksköterska till Medicinkliniken/HIA

Om tjänsten

Landstinget i Kalmar län omfattar Öland och en stor del av sydöstra Sveriges kust med allt från skärgård till Smålands djupa skogar. Här finns många alternativ till boende och ett rikt kultur- och friluftsliv. I landstinget arbetar närmare 7 000 personer fördelade på åtta förvaltningar och fyra folkhögskolor: Hälso- och sjukvårds-, Primärvårds-, Tandvårds-, Psykiatri-, Bildnings-, Trafik-, IT-förvaltning samt Landstingsservice. Vårt landsting ses som ett välskött landsting med goda resultat. Att vi har Sveriges mest nöjda patienter och Sveriges bästa tillgänglighet är något vi är stolta över.

Vi erbjuder våra medborgare en komplett akutsjukvård med hög tillgänglighet och effektiv specialiserad vård.Vi har kompetens och medicinsk utrustning för i princip alla sjukvårdsområden. Vi har framgångsrikt jobbat med förbättringar under många år vilket resulterat i en av Sveriges kortaste väntetider till mottagning och behandling och mest nöjda patienter och anhöriga.

Vi är ett glatt gäng medarbetare här på avdelning 4/HIA i Västervik som ligger i topp när det gäller hjärtsjukvården i landet. Vi ser fram emot att få just dig som ny medarbetare!
Vi jobbar aktivt med att hela tiden förbättra kvaliteten inom hjärtvården på Västerviks sjukhus.
Medicin avdelning 4 är en avdelning som består av en hjärtintensivvårdsenhet (HIA) med 4 platser och en eftervårdsavdelning med 16 platser i direkt anslutning.

På HIA vårdas och övervakas patienter med misstänkt eller akut hjärtinfarkt samt andra hjärtsjukdomar. Ambulansen har möjlighet att skicka EKG som bedöms av HIA-personalen. Även övervakning av telemetripatienter sker härifrån. HIA bemannas av en SSK och en USK dag/kväll och nattetid av en SSK med hjälp av en USK från avdelningen.
På eftervårdsavdelningen vårdas patienterna efter HIA-tiden men även andra hjärtsjuka såsom t ex hjärtsvikt, kärlkramp, arytmipatienter som behöver övervakas med telemetri och de som genomgått coronar by pass operation samt de som genomgått klaffoperation. Även patienter med andra medicinska diagnoser vårdas hos oss. Bemanningen är i grunden parvård med en SSK och en USK på åtta patienter dag/kväll med förstärkning dagtid. Nattetid arbetar en SSK och en USK på 16 vårdplatser.
Ultraljud och arbets-EKG görs även på avdelningen.
I anslutning till avdelningen har vi hjärtmottagning och pacemakermottagning som sköts av sjuksköterskor. Vi har även hjärtrehabteam som är tvärprofessionellt sammansatt.
Individuell schemaläggning tillämpas och rotation inom kliniken kan bli aktuellt i framtiden.

Leg. Sjuksköterska. Erfarenheter av hjärtsjukvård inklusive hjärtintensivvård är meriterande.
Högskolepoäng inom kardiologi är en merit.
Vi ser gärna att du är en person som har lätt att samarbeta och ser möjligheter framför svårigheter.

Upplysningar
Avdelningschef Mikael Karlsson 0490-867 89
Facklig företrädare Vårdförbundet: Alexandra Isaksson 0490-86144

Sjuksköterska, grundutbildadVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidareanställd
Lön:
Vi tillämpar individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Landstinget i Kalmar Län
Hemsida:
www.ltkalmar.se

Ansökan

Referens:
HSF VK:2015:113
Webbplats:
http://www.ltkalmar.se/jobba-hos-oss/
Sista ansökningsdag:
2015-09-13
Övrigt:
Ansökningar tas endast emot via Landstinget i Kalmar läns e-rekryteringssystem


Senaste inkomna jobb