Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Naturvårdshandläggare

Om tjänsten

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär i huvudsak handläggning av naturvårdsärenden enligt miljöbalken, såsom dispenser från biotopskydd, strandskydd och reservatsföreskrifter, tillstånd, samråd enligt 12 kap 6 § miljöbalken samt tillsyn. I ärendehandläggningen ingår även internremisser som bland annat rör täkter, vattenverksamhet, vindkraft och detaljplaner. Du kommer att ingå i en mindre grupp som arbetar med liknande uppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning. Du bör ha god kunskap om miljöbalken samt att du har erfarenhet av prövning och tillsyn enligt miljöbalken. Erfarenhet av arbete med kartsystemet GIS (geografiskt
informationssystem) och en god artkunskap om flora och fauna är meriterande. Du bör ha förståelse för det sammanhang Länsstyrelsen verkar i och ha en mycket god förmåga att skriva och tala på svenska eftersom du kommer i kontakt med sökande och andra externa parter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter en medarbetare med integritet och diplomati. Du ska kunna samarbeta och ha förmåga att fatta sammanvägda beslut. Du är bra på att planera och prioritera samt skapar resultat på såväl kort som lång sikt.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.

I samband med rekryteringen har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.

BiologVillkor

Varaktighet och arbetstid:
11 dagar - 3 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Visstidsanställning 11 dagar - 3 månader, tillträde: Snarast, upphör: 2015-12-31 .
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten

Ansökan

Referens:
112-2514-15
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=0a424f72-a787-42ba-9689-dbc8134f69c9&TK=ede0ca15-21cf-478f-bfa5-d1fb3ae902fa
Sista ansökningsdag:
2015-09-14


Senaste inkomna jobb