Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Lab manager/forskningsingenjör

Om tjänsten

vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik. Sista ansökningsdag: 2019-03-07.

Vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik bedrivs forskning och undervisning i en internationell miljö. Ämnesområdena är ekologi och evolution, ekotoxikologi, marinbiologi, växtfysiologi och växtsystematik. Delar av forskningen har direkt miljö- och samhällsrelevans och bedrivs ofta brett och interdisciplinärt. Institutionen har ca 140 anställda, av vilka ca 35 är lärare och forskare och ca 50 är forskarstuderande. 

Arbetsuppgifter
Vi söker en lab manager/forskningsingenjör till dr. Tanja Slottes forskargrupp i evolutionär genomik. Till arbetsuppgifterna hör huvudsakligen molekylärgenetiskt laboratoriearbete och beställning samt organisation av kemikalier och laboratoriematerial. Laboratoriearbetet kan inkludera t.ex. extraktion av RNA och DNA (inklusive HMW DNA) från växter, PCR, qRT-PCR, samt att generera sekvenseringsbibliotek för next generation sequencing.

Kvalifikationer
Vi söker en person med gedigna kunskaper i molekylär genetik/molekylär biologi, som har stor erfarenhet av molekylärgenetiskt laboratoriearbete. Personen vi söker bör vara noggrann, ansvarstagande och välorganiserad, samt ha god kommunikationsförmåga. Förmåga att optimera och felsöka labprotokoll krävs. Personen vi söker ska ha åtminstone en masterexamen i molekylärbiologi, genetik, växtfysiologi, eller annat relevant ämnesområde samt den erfarenhet och de personliga egenskaper vi söker.

Anställningsvillkor
Anställningen avser två års anställning på heltid, med möjlighet till förlängning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av dr. Tanja Slotte, tanja.slotte@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 40 17, st@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev, kontaktinformation för två referenspersoner samt CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!


Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

MolekylärbiologVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Stockholms universitet
Hemsida:
http://www.su.se

Ansökan

Webbplats:
https://www.su.se/om-oss/jobba-p%C3%A5-su/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=8243
Sista ansökningsdag:
2019-03-07


Senaste inkomna jobb