Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/includes/_connect.php on line 3  Jobbannons: Naturvetare eller teknolog i Göteborg
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Naturvetare eller teknolog

Om tjänsten

Naturvetare eller teknolog med marin profil referens 2429

Till gruppen Labb- och Mätverksamhet, på enheten Havsmiljö, med placering på SMHIs kontor på Nya Varvet i Göteborg. Gruppen utför mätningar, vattenprovtagning och analyserar prover med avseende på fysikalisk-kemiska och biologiska parametrar.

Större delen av arbetet utgörs av det nationella övervakningsprogrammet för Östersjön och Västerhavet med månatliga provtagningar i Skagerrak, Kattegatt och Östersjön. Havsövervakningen utförs på uppdrag av HaV och är en del av Sveriges åtaganden inom HELCOM och OSPAR. På uppdrag av regionala vattenvårdsförbund utförs dessutom kustnära övervakningsprogram.

Rollen innebär att du

-Deltar i arbetet till sjöss, hanterar och sköter om provtagnings- och mätutrustning samt utför vissa provanalyser till sjöss.
-Deltar i publicering av expeditionsrapporter, tillståndsrapporter och dylikt.Utför även analys- och kalibreringsarbete på laboratoriet
-Du deltar aktivt i implementeringen av kvalitetsledningssystemet, och känner att det är din uppgift att producera resultat av god kvalitet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg

Arbetstiderna är kontorsarbetstid enligt förtroendearbetstidsavtalet samt skiftestjänstgöring till sjöss enligt speciellt utsjöavtal.

Resefrekvensen är sjöresor om c:a en vecka 5-6 ggr per år, kortare resor i samband med bojutläggningar eller kustvattenkontroll, plus ytterligare enstaka resor in- och utrikes.

Din profil:
Relevant akademisk grundutbildning som marin kemist, oceanograf eller marinbiolog (eller motsvarande relevant ämnesområde). Teknisk vidareutbildning inom ex. elektronik eller mätteknik är meriterande.
God generell datorvana, gärna inkl. nätverkshantering. Kunskaper i statistiska programvaror, LIMS-system och databaser, samt programmeringskunskaper (Python, Matlab eller liknande), är meriterande.

Du ska ha erfarenhet av marint fältarbete, gärna i form av vattenprovtagning och mätningar till sjöss, samt av att använda tekniska mätsystem (CTD, ADCP, ferry-boxar eller liknande)

Erfarenhet av analysarbete på ett vattenlaboratorium, om det skett under ett kvalitetsledningssystem enligt ISO 17025 är det meriterande
Erfarenhet av att bearbeta marina data och av att skriva rapporter och presentera resultat och slutsatser är meriterande
Du är en lagspelare som samtidigt kan ta ansvar för dina egna uppgifter samt visa flexibilitet när det gäller resor och arbetsinsatser. Du är lojal och kvalitetsmedveten och serviceinriktad.

Vill du veta mer?
För ytterligare information kontakta Mikael Krysell, gruppchef eller personalspecialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter är för SACO Marie Johansen och för ST Ann-Turi Skjevik. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011-495 8000.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 2429 senast den 22 januari 2015 . Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

OceanografVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
SMHI
Hemsida:
http://www.smhi.se

Ansökan

Referens:
2429
E-postadress:
registrator@smhi.se
Sista ansökningsdag:
2015-01-22


Senaste inkomna jobb