Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/includes/_connect.php on line 3  Jobbannons: Vakthavande oceanograf inriktn miljömodellering i Norrköping
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Vakthavande oceanograf inriktn miljömodellering

Om tjänsten

Vakthavande oceanograf med inriktning mot miljömodellering referens 991

Vill du bidra till ökad säkerhet i samhället genom att ansvara för varningar för kritiska vattennivåer och nedisning i våra omgivande hav?
Vill du arbeta med utveckling av modeller, programmering samt att omvandla kundbehov till färdigt resultat?

SMHIs varningstjänst svarar för samhällets allmänna behov av varningar, prognoser och nulägesanalyser inom disciplinerna meteorologi, hydrologi och oceanografi.

I uppdraget för den oceanografiska prognos- och varningstjänsten ingår att ge ut varningar för nedisning, höga och låga vattenstånd, göra specialprognoser till räddningstjänster i akutlägen samt att kartlägga och göra prognoser för isläget i våra omgivande hav.

Du kommer att ingå i den operativa oceanografiska prognos- och varningstjänstens verksamhet genom rollen som vakthavande oceanograf. Som underlag används observationer, radar, satellit och oceanografiska modeller.

Utöver den operativa produktionen kommer din huvudsakliga arbetsuppgift att vara utveckling av kustzonsmodellen, som är ett verktyg för att bedöma tillståndet i kustområden med avseende på t.ex. övergödning.
Kustzonsmodellen drivs av väderdata, landtillrinning och tillståndet i havet utanför kusten.

Den är således en beståndsdel i ett sammankopplat modellsystem där många delar av SMHIs verksamhet och infrastruktur samverkar.
Du kommer att jobba i nära samarbete med utvecklare inom SMHI. I detta arbete kommer du att leda mindre utvecklingsprojekt som innebär kontakter med användare via referensgrupper. Som exempel på användare kan nämnas länsstyrelser, men även andra samhällsaktörer.

Tjänsten är placerad i Norrköping. Tillsättning sker snarast möjligt.

Din profil:
Du har lämplig naturvetenskaplig eller teknisk universitetsutbildning samt erfarenhet av programmering. Det är ett krav med kunskap i oceanografi. Erfarenhet från utveckling av oceanografiska modeller eller likvärdigt och kunskaper i GIS, Python, MatLab och Fortran är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom självständighet, ansvarstagande, förmåga att skapa goda relationer då du kommer att arbeta i ett litet team men ha många kontakter både inom och utanför SMHI.

Vi söker dig som är strukturerad, självgående, noggrann, flexibel och även stresstålig då det tidvis kan komma att vara en hög arbetsbelastning med deadlines. Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Vill Du veta mer?
Kontakta gärna enhetschef Fredrik Linde eller personalspecialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga företrädare är Gustav Carlsson, SACO och Anna Belking, ST. Samtliga kan nås på telefon 011-4958000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Skicka din ansökan märkt med ref nr 991 senast den 28:e maj till SMHI, 601 76 Norrköping eller via e-post till registrator@smhi.se.

SMHI välkomnar alla kvalificerade sökande oberoende av kön, funktionshinder, sexuell läggning, trosuppfattning eller etnisk tillhörighet. SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

OceanografVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
SMHI
Hemsida:
http://www.smhi.se

Ansökan

Referens:
991
E-postadress:
registrator@smhi.se
Sista ansökningsdag:
2015-05-28


Senaste inkomna jobb