Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Marinmeteorolog

Om tjänsten

Marinmeteorolog ref nr 2167

Till enheten Sjöfart vid SMHIs affärsavdelning

Enheten Sjöfart erbjuder speciellt anpassade produkter till Sjöfartsbranschen med ett flertal olika verktyg till rederier och deras fartygskaptener. Det handlar t.ex. om ruttplanering för att underlätta resan men även bidra till bränslebesparingar. Fokus ligger på säkerhet, ankomsttid och bränsleförbrukning. Vi erbjuder även efteranalyser av fartygets prestation. Detta gynnar inte bara rederiet kostnadsmässigt utan även miljön.

Som marinmeteorolog är din huvudsakliga uppgift att producera beslutsunderlag till Sjöfartsnäringen i form av globala och lokala väderprognoser till skeppare.

Det gäller att ha god fartygs- och kundkännedom, man måste veta vad som gäller för varje rederi, hur fartygen beter sig i sjön samt vad de har för last ombord. Detta ställer bl.a. höga krav på din förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter nya riktlinjer. Viktigt att kunna samarbeta och kommunicera väl både med kollegor och kunder. Du arbetar tillsammans med andra marinmeteorologer, produktionskoordinatorer, säljare och utvecklare. Meteorologer och koordinatorer schemaläggs dagtid, både vardagar och helger.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. Tjänsten kan till viss del innebära arbete i olika projekt. I framtiden, efter viss erfarenhet, även innefatta arbete med efteranalys.

Din profil

Vi söker dig med meteorologiutbildning. Avslutad PMU-utbildning eller motsvarande är meriterande. Oceanografisk utbildning och erfarenhet av prognosarbete ser vi också som meriterande. Samtidigt är det en fördel med kunskap eller intresse av fartyg och sjömansliv.

Arbetsbelastningen kan vid tillfällen bli mycket hög då den varierar med både väderläge och den dagliga bemanningen. Din förmåga att behålla lugnet, prioritera och fokusera kommer vara till stor fördel i dessa situationer.

Vill du veta mer?
För ytterligare information kontakta gärna Produktionschef Anna Hagenblad. Du kan också kontakta personalspecialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter är för SACO Therese Fougman och för ST Ami Gadh-Lund. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 2167 senast den 8 december 2014. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Vi önskar ej kontakt med säljare av annons- och rekryteringstjänster

MarinmeteorologVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
SMHI
Hemsida:
http://www.smhi.se

Ansökan

Referens:
2167
E-postadress:
registrator@smhi.se
Sista ansökningsdag:
2014-12-08


Senaste inkomna jobb