Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Lärare/pedagog till Gryningsskolan Introduktionsprogrammet - Täljegymnasiet

Om tjänsten

Jobba i Södertälje

Välkommen till Södertälje! Det är här det händer. Det är här vi anställer Sveriges bästa lärare och ger dem 40.000 i lön. Det är här vi utvecklar de kommunala förskolorna och skolorna utifrån tydliga verksamhetsidéer, prövar två lärare i klassrummet, har gemensamma strukturer för pedagogiska diskussioner i arbetslagen och anställer förstelärare med uppdrag att utveckla ämnesundervisningen. Ja, listan kan bli hur lång som helst. Södertälje är en av Sveriges mest intressanta skolkommuner. Faktum är att vi nästan varje dag slår skolvärlden med häpnad.

Att utveckla och förbättra förskolan och skolan låter sig inte göras på en kafferast eller av glada amatörer. Det måste göras systematiskt av skickliga ledare och lärare, och arbetet måste vara strategiskt och långsiktigt. Vi bygger vår utveckling på det forskningen visat är framgångsfaktorer för förbättringsarbete i förskola och skola. Dessutom har vi valt att prioritera några särskilda områden, som språkutvecklande arbete, inkluderande arbete och IKT som pedagogiskt redskap. Egentligen handlar allt vårt arbete om att skapa förutsättningar för förskollärare och lärare att göra ett bra jobb.

Är du beredd att kavla upp ärmarna, att förända, att göra skäl för lönen och att sova gott om natten efter att ha gjort något värdefullt? Ja, då är du välkommen till Södertälje!


Peter Fredriksson
UtbildningsdirektörPå Täljegymnasiet finns de högskoleförberedande programmen ekonomiprogrammet (med diplomering av gymnasieekonomer), naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet. På Täljegymnasiet kan man också läsa på den nationella idrottsutbildningen, NIU och på det individuella alternativet, Gryningsskolan.ARBETSUPPGIFTER
Gryningsskolan startades hösten -08 för att höja undervisningskvaliteten för elever som är behov av särskilt stöd och vänder sig till elever som ofta väljer bort gymnasieskolan, samt har ett behov av extra stöd för att klara sina studier. Gryningsskolans undervisning bygger på gymnasiets introduktionsprogram (individuellt alternativ) för gymnasieelever som behöver mer för att klara sina studier. Här går i dag ett 50-tal lugna och trevliga ungdomar i åldern 16-21 år.

Som pedagog vägleder du eleven genom att motivera, föreslå, utveckla, samt se möjligheter hos varje enskild elev. Du kommer att vara med att forma verksamheten som riktar sig till eleverna på Gryningsskolan. Syftet är att eleverna ska kunna fortsätta utbilda sig eller hitta annan lämplig sysselsättning i en framtid.

Arbetet runt eleverna kommer att ske i team bestående av samordnare, specialpedagog, lärare
(grundskola, gymnasieskola), skolans ledning, och andra kommunala verksamheter samt elev/ familj. Du bör trivas med att ta ett stort ansvar likväl som att jobba i nära samarbete med andra. Flexibilitet och kundfokus med ett kreativt förhållningssätt till våra uppdragsgivare är viktigt.

KVALIFIKATIONER
Du bör ha lärarlegitimation och goda ämneskunskaper i kärnämnena matematik, svenska, engelska på grundskolenivå. Du kommer att ha möjligheten att använda dina specialkunskaper i din undervisning.

Som pedagog bör du ha egenskaper som god social kompetens, etiskt förhållningssätt, förmåga att ta egna initiativ, god planeringsförmåga, förmåga att arbeta enskilt och tillsammans med andra, god kommunikationsförmåga, stor flexibilitet, samt lätt för att samarbeta med berörda parter runt verksamheten. Du bör har en förmåga att planera och arbeta ämnesövergripande i din undervisning.

Vi förutsätter också att Du delar Gryningsskolans tankar om ett systematiskt och omsorgsfullt förhållningssätt i ett respektfullt bemötande mot elever och arbetslag.

ÖVRIGT
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Lärare i gymnasiet - kärnämnenVillkor

Varaktighet och arbetstid:
3 - 6 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: snarast., upphör: Provanställning t o m 2015-06-15.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Södertälje kommun, Täljegymnasiet

Ansökan

Referens:
A434097
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=125ac918-4bda-4579-af76-c64c8f1c8da6&TK=fb6f2674-b8fd-4ac7-8d6c-ecdc83abddd5
Sista ansökningsdag:
2014-12-22


Senaste inkomna jobb