Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Lärare till Lärcentrum Anstalten Täby alt. Österåker

Om tjänsten

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.seARBETSUPPGIFTER
Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt finns ett lärcentrum för formell vuxenutbildning, där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställd lärare, behörig gymnasielärare, undervisar på grundläggande och gymnasial nivå, liksom inom utbildning i svenska för invandrare. Kriminalvården följer kraven på legitimation. Lärarna arbetar i tre funktioner, som lokal ämneslärare, ämneslärare på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Modellen säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter. Ledorden för Kriminalvårdens Lärcentrum är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker legitimerad gymnasielärare för undervisning inom något av följande ämnen: naturkunskap, vård och omsorg, engelska, svenska, svenska som andraspråk, utbildning i svenska för invandrare eller svenska som andraspråk. Utöver ämneslärarbehörighet i något/några av nämnda ämnen, efterfrågas specialpedagogisk utbildning.
Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning på distans. Du bör ha goda kunskaper om det svenska utbildningssystemet och dess styrdokument. Eftersom det finns studerande vid landets samtliga anstalter, kommer du i ditt uppdrag att samarbeta med lärare, rektorer, studie- och yrkesvägledare, samt personal vid Kriminalvårdens arbetsplatser över hela landet. Utbildningen vid lärcentrum bedrivs i nära samarbete med andra lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning på anstalten.

Som person är du tydlig och engagerad i ditt arbete med god förmåga att skapa struktur och systematik. Uppdraget ska genomföras i nära samarbete med kollegor, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper. Du är skicklig pedagog med förmåga att motivera, entusiasmera och coacha studerande att nå sina mål. Du tycker om att samarbeta med kollegor men kan även arbeta självständigt. Du har god datorvana och ser vikten av information och kommunikation. Eftersom uppdraget kan innebära resor, behöver du ha körkort.

ÖVRIGT
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-704 704

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Lärare i gymnasiet - kärnämnenVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid. Måndag till fredag.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas .
Lön:
Enligt avtal. FÖRMÅNER Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kriminalvården, A/H Region Stockholm

Ansökan

Referens:
A497867
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=877d8572-2f37-495f-9d6c-7ecbad207e32&TK=5c8f84ee-bc8e-4d55-8388-4f804be55071
Sista ansökningsdag:
2015-09-20


Senaste inkomna jobb