Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Widénska gymnasiet söker lärare i matematik

Om tjänsten

Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv.

ARBETSUPPGIFTER
De kommunala skolverksamheterna erbjuder pedagogisk verksamhet och utbildning från förskola till gymnasium för barn och ungdomar i och omkring Västerås. För vuxna erbjuder vi en väl utbyggd vuxenutbildningsverksamhet. Vi har behöriga medarbetare som brinner för barnens och elevernas bästa. För att kunna erbjuda bästa möjliga utveckling använder vi oss av såväl modern pedagogik som teknik och samarbetar med närsamhället, näringsliv, högskola samt andra kommuner och länder. Vårt mål är att ge barn och elever mod, självförtroende, rätt kunskap och kompetens för att kunna nå sina drömmars mål.

Widénska gymnasiet, Mälardalens största idrottsgymnasium, är en del av Västerås stads gymnasieskolor och erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet. Samtliga program har idrottsinriktning. Sedan hösten 2011 är flertalet av platserna elitplatser s.k. NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning). Studierna är anpassade för att ge en bred behörighet till universitets- och högskolestudier.

Skolan består av 35 lärare och ca 450 elever. Utöver sin ämnesbehörighet har lärarna mycket goda kunskaper inom specifika idrottsdiscipliner och idrott och hälsa i stort. Samverkan med föreningar, högskola och näringsliv är en naturlig del i det dagliga arbetet.

Som lärare på Widénska är det din uppgift att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna att nå sina mål inom både studier och idrott. Du ska genom dialog och återkoppling utveckla elever till modiga, självsäkra individer med god självkännedom och som når långt i sin personliga utveckling.

Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med kollegor och elever planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att få eleverna att ta egna initiativ och större ansvar för sin utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback som en naturlig del av uppdraget för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet här: http://www1.vasteras.se/widenska/


KVALIFIKATIONER
Vi söker nu en ny medarbetare till ett vikariat med möjlighet till förlängning. Du som söker ska ha en högskoleexamen som behörig lärare i matematik. Det är meriterande om du har matematik behörigheten i kombination med ett annat ämne. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att undervisa på gymnasienivå samt kunskaper inom idrott. Kunskap inom IKT är önskvärt.

Som person är du stabil och trygg i dig själv. Du har förmågan att motivera eleverna i deras lärande och att skapa förståelse. Du agerar utifrån vision, mål och policy och lägger stor vikt vid att verksamheten håller hög kvalitet. Du har en förmåga att se möjligheter och du bidrar gärna med egna idéer. Du kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och har goda relationer till elever, föräldrar och kollegor.


Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

ÖVRIGT
Är du intresserad av att söka tjänsten? Då ber vi dig att söka via "Sök jobbet här"- funktionen på denna sida, då urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Lärare i gymnasiet - kärnämnenVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Deltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid / deltid. Tjänstgöringsgrad 50 – 100 %
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde: Från och med Januari 2015.
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Västerås stad
Hemsida:
http://www.vasteras.se/omvasteras/jobbaivasterasstad/Sidor/darforvilljagjobbaivasterasstad.aspx

Ansökan

Referens:
A434079
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=e1f7ddaa-d807-4f92-93e5-5b4fdf15b88d&TK=ec275703-36ae-43af-8f05-f2832e763bb4
Sista ansökningsdag:
2014-12-08


Senaste inkomna jobb