Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Speciallärare/specialpedagog/lärare till Hedens skola

Om tjänsten

Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 000 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Hedens skola ligger mellan Sätrabrunn och Fläckebo i Sala kommuns västra område. Skolan har elever från förskoleklass till och med år 6. I anslutning till Hedens skola finns också ett fritidshem.  

Arbetsuppgifter
Vi söker omgående en speciallärare /specialpedagog /lärare till elever i behov av särskilt stöd under HT-15. Du som söker och får tjänsten kan även få hoppa in som vikarie om annan personal är lediga/sjuka och på så vis komma upp i mer % periodvis.

Vi söker nu en speciallärare eller specialpedagog till elever i behov av särskilt stöd för årskurs F-6. Som speciallärare/specialpedagog arbetar du med att inom ramen för skolans uppdrag bistå med specialpedagogisk kompetens. Som speciallärare/pedagog lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Huvuduppdraget är att, i samarbete med elevens lärare, ansvara för elevernas lärande och utveckling genom undervisning och/eller handledning. Du väljer metod, innehåll och bemötande utifrån varje elevs kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar, så att eleverna når de mål som ställts upp. Du är duktig på att analysera och föreslå förändringar i skolmiljön utifrån elevernas förutsättningar. I arbetet ingår att dokumentera, följa upp och utvärdera. Du kommunicerar mål och utveckling med elever, personal och vårdnadshavare.

Samarbete med övrig personal är en viktig uppgift då en stor del av arbetet innebär arbete i team runt eleverna. Du bidrar aktivt till skolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen. En annan viktigt uppgift är att arbeta för att skapa en lugn, trygg och trivsam skola.

Kvalifikationer
Vi söker dig i första hand som har lärarexamen med behörighet att undervisa i åk F-6 och speciallärar- eller specialpedagogexamen. Du har goda insikter i skolans uppdrag när det gäller elever i behov av särskilt stöd. Du har erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever med koncentrations-, uppmärksamhets- och samspelssvårigheter och kunskap om olika inlärningssvårigheter, samt läs- och skrivsvårigheter hos barn och ungdomar. Du är en inspirerande person med stor förmåga att stärka elevernas självkänsla och självförtroende och du har givetvis god pedagogisk och social kompetens. Du kan arbeta självständigt, tänker utanför ramarna och vill hela tiden utveckla både dig själv och lärmiljön. Tillsammans med dina kollegor skapar du en kreativ lärmiljö. Som person är du lyhörd, lösningsinriktad och trygg i din roll som speciallärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad 50 %, med tillträde omgående tom 22 december 2015. Individuell lönesättning.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids- och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14).

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 150921. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb då vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Anställningsprocessen sker löpande och tjänsten kan därmed vara tillsatt innan ansökningstiden gått ut.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rektor Susanne Larsson Pajuvirta, 0224-74 80 24, Susanne.Larsson.Pajuvirta@sala.se.

Facklig kontakt:
Lärarförbundet 0224-74 70 93
Lärarnas Riksförbund: 070-249 93 49

För mer information om vår kommun och förvaltning, se www.sala.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

SpeciallärareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Sala kommun
Hemsida:
http://www.sala.se/

Ansökan

Webbplats:
http://www.sala.se/ledigajobb?rmpage=job&rmjob=267%26pp%3D7
Sista ansökningsdag:
2015-09-21


Senaste inkomna jobb