Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Resurspedagog 75%

Om tjänsten

Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld.

De fem enheterna Bergvalla/Klockrike, Fornåsa/Tjällmo/Österstad, Dansäter och Hälla och åtta förskolor bildar område Borensberg. Förskolorna/skolorna ligger i östra kommundelen och har tillsammans ca 210 anställda och 1370 barn/elever.

Enheten Bergvalla/Klockrike består av Bergvalla skola (skolår f-6) i Borenberg och Klockrike skola (skolår f-6) i Klockrike.
Vid enheten är vi ca 35 tillsvidareanställda och ca 200 barn/elever.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera och strukturerar upp skolarbete och undervisningen för elever i behov av särskilt stöd, i syfte att ge dessa elever en meningsfull tillvaro i skolan. Detta i nära samarbete med skolans lärare och övrig personal.
Samt vara behjälplig vid t.ex. utflykter och raster.
Du kommer även att jobba på fritids när barnen är där på eftermiddagarna.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha pedaogisk utbildning för grundskolan.
Har du dessutom specialpedagogisk kompetens och NPF-utbildning är det meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i skolan med elever i behov av särskilt stöd inom autismspektrat. Du behöver vara mycket lösningsfokuserad, flexibel och kunna anpassa dig efter elevens och verksamhetens olika behov.
Du ska kunna ta egna initiativ och vilja samarbeta, samt vara stresstålig och lyhörd. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.
Du har lätt för att skapa förtroende och behålla kontakter med såväl elever som vårdnadshavare. För att trivas i rollen är det viktigt att du förblir motiverad även i tuffa situationer det gäller att kunna se möjligheter istället för hinder.
Du är strukturerad och tydlig i ditt arbete med eleverna och kan hitta lösningar tillsammans med lärare och fritidspersonal för att eleven ska nå målen för utbildningen.
Du är väl insatt i skolans styrdokument. Stor vikt läggs vid tidigare erfarenhet av arbete med barn med särskilda behov och framför allt med elever som har dubbeldiagnos.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.

SpecialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Deltid
Arbetstidvaraktighet:
Deltid. 75% Schema. Ditt schema kommer att läggas så att du även är behjälplig då barnen är på fritids.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde sker snarast., upphör: 2016-06-10 .
Lön:
Månadslön Individuell lönesättning enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Motala kommun, Enhet Bergvalla/Klockrike

Ansökan

Referens:
B 362/15
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=686e1892-5820-4967-89ad-993c061e2824&TK=decd54fa-3020-4d01-a0fe-02732e37914f
Sista ansökningsdag:
2015-09-14


Senaste inkomna jobb