Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Specialpedagog

Om tjänsten

I Kramfors kommun finns en livskvalitet som är svårslagen. Världsarvet Höga Kusten bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga. Småstadens närhet gör vardagspusslet enkelt. Du har nu möjligheten att ta snabbtåg både norrut och söderut. Från vår egen flygplats når du Stockholm i söder och Gällivare i norr inom en timme. Kramfors stad expanderar med nya butiker och anläggningar för nöje och idrott

Kramfors kommun har fyra förvaltningar. Ådalsskolan och Högakustenskolan tillhör BKU-förvaltningen som i huvudsak är uppdelad i två verksamhetsområden Barn och Ungdom. Ådalsskolan är en arbetsplats med stark utvecklingskraft präglat av personalkultur med fokus på arbetsglädje och framåtanda. Högakustenskolan är en F-9-enhet som präglas av samarbete och delaktighet.


ARBETSUPPGIFTER
Som Specialpedagog inom vår asylverksamhet kommer du att arbeta med att handleda och stötta elever och pedagoger. Du kommer att ingå i skolornas elevhälsoteam varav det ena är det nyinrättade EHT för nyanlända, vilket innebär att du kommer att ha ett nära samarbete med övriga funktioner inom teamet såsom bland annat kurator, integrationshandledare och skolsköterska. För delen som avser Högakustenskolan kommer du ingå i skolans elevhälsoteam med särskilt ansvar för specialpedagogiska frågor. Vara ett stöd för rektor, enskilda lärare och arbetslag. Ha överblick över, strukturera och dokumentera elevvårdsarbetet på Högakustenskolan. Arbetets tyngdpunkt på Högakustenskolan är i huvudsak inriktat mot åldrarna 12-15 år.

Tjänsten är placerad på Ådalsskolan och Högakustenskolan med 50 % på vardera skola. Resor i tjänsten förekommer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad Specialpedagog och du bör ha erfarenhet av undervisning, företrädesvis i de senare åren inom grundskolan och gymnasiet. Ange om du har erfarenhet av diagnos- och utredningsarbete.

Samarbets- och kommunikationsförmåga, nyfikenhet och mod att ta sig an utmaningar är egenskaper vi söker. För tjänsten krävs också förmåga att hantera och handleda i svåra samtal och situationer. Det är meriterande med erfarenhet av integration och kulturmöten.

Du bör besitta digital kompetens och du har B-körkort.


ÖVRIGT
Kramfors kommun strävar efter att skapa hälsofrämjande arbetsplatser; arbetsplastser som kännetecknas av en bra arbetsmiljö, låg sjukfrånvaro, delaktighet, trivsel och arbetsglädje, vi ser det som önskvärt att du har en livsstil som främjar hälsa och välbefinnande, dvs besitter livsstilskompetens. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Utdrag ur belastningsregistret och referenser lämnas däremot vid begäran.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

SpecialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde omgående.
Vänta inte med din ansökan då löpande urval sker under ansökningstiden.
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kramfors kommun, Barn-, kultur- & utbildningsförvaltningen

Ansökan

Referens:
111/2014
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=ba306856-7ca8-4f62-9d7c-514088bdaaf6&TK=cd386d49-4df7-4562-ac1a-942c9e8c6e4e
Sista ansökningsdag:
2014-12-14


Senaste inkomna jobb