Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Specialpedagog till Valstaskolan åk 4-6

Om tjänsten

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med närmare 44 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Framtidskraft är namnet på vårt utvecklingsarbete och utgår från Lean- filosofin. Framtidskraft beskriver hur vi ser på den kultur vi vill ska prägla vår organisation och de verktyg vi använder i vårt arbete.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

Valstaskolan består av Valsta mellanstadium och Valsta högstadium och ligger med 5 minuters gångavstånd från Valsta centrum, 10 minuters bussfärd från Märsta tågstation. Skolan har idag ca 420 elever i åk 4-9.

Skolan arbetar tillsammans med övriga skolor i Sigtuna kommun kring kompetensutveckling i IKT, bedömning för lärande och språkutvecklande arbetssätt i enlighet med de forskningsresultat som ligger till grund för god måluppfyllelse. Vi kallar konceptet "Sigtunaboxen" och du kan läsa mer om detta under:
http://www.sigtuna.se/Barn--Utbildning/Skolutveckling-/Sigtunaboxen/

Det språkutvecklande arbetssättet genomsyrar undervisningen och mellanstadiets lärare arbetar i projekt med en bibliotekspedagog. Valstaskolan har också ett gott samarbete med Kulturskolan som utmynnar i en föreställning under läsåret.

Valstaskolan jobbar med Ipads en till en. Vi har två IKT pedagoger som stöjer lärarna i att utveckla undervisningen med IKT som verktyg för en bättre måluppfyllelse. Med detta arbetssätt tillsammans med språkutvecklande arbetssätt och bedömning för lärande har Valstaskolan ökat sina resultat markant. Vi vill vara en skola som ligger i framkant inom detta område.

På Valstaskolan har vi ett starkt elevfokus. Verksamhetens utgångspunkt är elevernas förutsättningar och utvecklingspotential för ett livslångt lärande. Vår allas profession utgår från ett nära samarbete mellan medarbetare med olika kompetenser och med elever och deras vårdnadshavare.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en specialpedagog till Valstaskolan åk 4-6.
Dina arbetsuppgifter utgår från det specialpedagogiska perspektivet. Du stöttar pedagoger och resurspersonal genom utbildning, handledning i anpassade, alternativa, kompletterande undervisningsmetoder, läromedel och IKT-verktyg. Du bidrar med dina kunskaper i att skapa anpassade lärmiljöer i klassrum för barn i behov av stöd. Du tar ansvar för utredningsarbetet gällande barn i behov av särskilt stöd och har ett gott samarbete med andra kompetenser i elevhälsoteamet. Du bevakar det specialpedagogiska perspektivet i arbete tillsammans med rektor och leder också en del av våra elevhälsokonferenser. Viss del av tiden används för att testa och stötta elever enskilt eller i grupp utifrån elevernas behov.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med behörighet att undervisa i grundskolans lägre åldrar.
Du utövar ett tydligt ledarskap med god struktur i dina arbetsuppgifter. Du är väl insatt i läroplan och kursplan samt allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Du utövar ett gott samarbete, har förmåga att lyssna in och se olika situationer ur fler perspektiv. Du är undervisningsskicklig och har god förmåga att inspirera andra gällande exempelvis anpassningar och lärmiljö.
Samtidigt har du ett lösningsinriktat förhållningssätt.
Du är tydlig i din kommunikation i tal och skrift mot både barn och vuxna.
Du vill vara med och utveckla vår skola för en god måluppfyllelse hos alla elever utifrån det specialpedagogiska perspektivet.


Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete i en mångkulturell skola med språkutvecklande arbetssätt.
Det är meriterande om du har vitsordad erfarenhet i det specialpedagogiska arbetet med goda elevresultat som följd.
Det är även meriterande om du tidigare arbetat nära rektor i ledningsgrupp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret för att säkerställa att ingen sökande blir diskriminerad på grund av kön, etniskt tillhörighet eller ålder.

Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför att fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

SpecialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. 100 %
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde 2015-11-02 eller efter överenskommelse.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Sigtuna kommun, Valstaskolan
Hemsida:
http://www.sigtuna.se/valstaskolan

Ansökan

Referens:
A497693
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=e0f88b27-8916-43f4-8c0c-ee0c950cb961&TK=6bd12a6e-c150-4a0d-93d0-cdbabee278bd
Sista ansökningsdag:
2015-09-20


Senaste inkomna jobb