Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Specialpedagog utöver det vanliga

Om tjänsten

Skärgårdskommunen Österåker växer. Idag har Österåker drygt 40 000 invånare, ung befolkning och starkt nyföretagande. Skärgården och den fantastiska roslagsnaturen ger många möjligheter till aktiv fritid och härligt boende. Även om storstaden ligger nära - 30 minuter med tåg eller bil till Stockholm - finns det mesta inom kommunen. Österåker är finskt förvaltningsområde och välkomnar därför särskilt dig som kan finska. För mer information www.osteraker.se.Vi på Söraskolan har bestämt oss för att bygga en skola som ger varje elev bästa tänkbara resa mot målen. En skola för elever från förskoleklass till årskurs 9. En skola där ingen kommer efter och ingen behöver vänta. En skola som utmanar, engagerar, investerar allt i eleverna och överträffar förväntningar. Skolan ligger i centrala Åkersberga nära kommunikationer.

Vi befinner oss just nu i ett spänande skede. Söraskolan har genomgått en omfattande renovering av byggnad och skolgård för att skapa en flexibel och modern skola anpassad till ny pedagogik. Nu är första etappen av byggarbetet nästan klart och efter jul flyttar vi in i våra nya lokaler. Vi bygger varje elevs bästa skola och hoppas att du vill vara med på vår resa.

Vi utökar vår elevhälsa och söker nu en specialpedagog utöver det vanliga som har förmågan att motivera och engagera personal och elever och få alla delaktiga i skolarbetet och gemenskapen.

Du kommer att arbeta med samordning och fördjupning av våra specialpedagogiska insatser för elever F-9.

Du kommer att ingå i skolans elevhälsa och vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete med fokus på ett inkluderande förhållningssätt och på elevernas kunskapsutveckling.
Du ska
- arbeta förebyggande och hälsofrämjande
- bidra till utveckling av skolans lärmiljöer som ska möta alla elever
- handleda pedagoger i språkutvecklande arbetssätt, alternativa verktyg, tekniska hjälpmedel, bedömning, handlingsplan och annat inom ramen för specialpedagogiska insatser
- hålla dig uppdaterad om forskningsbaserade arbetsmetoder samt bevaka forskning på området och erfarenhetsutbyte med kollegor

Du har specialpedagogexamen och några års arbetslivserfarenhet.
Du har förmågan att strukturera ditt arbete utifrån verksamhetens behov med eleven i fokus samt har kunskap kring olika funktionsnedsättningar och kring kompensatoriska verktyg.


Du är flexibel, lyhörd, samarbetsvillig, initiativrik och har alltid fokus på elevens kunskapsutveckling, där elevernas lärande alltid sätts i centrum. Du ska vara stresstålig och har förmåga att se och skapa strukturella lösningar på organisations-, grupp och individnivå.
Du är trygg i din specialpedagogiska roll och som handledare till personal.

Detta är en tjänst för dig som söker nya utmaningar. Din roll som specialpedagog är viktig och innebär stort ansvar och därför erbjuds hög lön för rätt person.

Vid eventuell intervju medtag examensbevis samt utdrag ur belastningsregistret.

Anställningens omfattning
Heltid.

Anställningsform
Tillvidareanställning.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
2014-12-08Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

SpecialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Österåkers kommun
Hemsida:
http://www.osteraker.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.osteraker.se/omosteraker/ledigajobb.4.71fcf4251429dfd2f5ce46.html?rmpage=job&rmjob=725%26pp%3D8
Sista ansökningsdag:
2014-12-08


Senaste inkomna jobb