Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Avdelningsföreståndare





Om tjänsten

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet.
SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö (Ekerö Kommun) och Ekebylund i Rosersberg.
Rebecka/Ekebylunds målgrupp är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk. I målgruppen ingår även gravida samt kvinnor med psykisk störning.

Under förutsättning att planerad omorganisation genomförs söker vi nu en Avdelningsföreståndare till enheten Rebecka på Färingsö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en Avdelningsföreståndare som skall leda arbetet på Rebeckas låsta behandlingsavdelning.
Du är behandlingsansvarig för de kvinnor som är placerade enligt LVM på avdelningen vilket innebär att ansvara för och utveckla det samlade behandlingsinnehållet och den dagliga verksamheten/miljöterapin för de intagna.
I avdelningsansvaret ingår ledning av personal och arbetsgruppens kompetensutveckling samt ansvar för dokumentation, behandlingsplanering, metodutveckling och uppföljning vilket är en viktig del av ledningsuppdraget från arbetsgivaren/myndighetens sida.
Du kommer ingå i institutionens ledningsgrupp och kommer att omfattas av beredskapstjänstgöring.





KVALIFIKATIONER
Relevant högskoleutbildning, som av arbetsgivaren bedöms som lämplig. Minst 180 p, inom samhälls-och beteendevetenskap eller vårdvetenskap. God dokumentations- och skriftlig kommunikationsförmåga erfodras. Du förutsätts kunna organisera ditt och andras arbete på ett adekvat sätt samtidigt som du besitter förmågan att med strategiskt och strukturerat arbetssätt leda avdelningsarbetet så att detta överensstämmer med den värdegrund och de mål, lagar och riktlinjer som finns inom myndigheten. Du tillvaratar medarbetarnas olika kompetenser och trivs med att motivera till delaktighet och ansvarstagande för att utveckla verksamheten mot uppställda mål.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Behandlingsassistent/Socialpedagog







Villkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid. Tillträde 2015-01-31 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2015-01-31 Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk för övertalig personal inom myndigheten.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund
Hemsida:
http://www.stat-inst.se

Ansökan

Referens:
2.9.1-4400-2014
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=e80eac7c-4b37-4b7d-917a-8d31e8046109&TK=423180b3-e8c9-4a06-8305-48ac334fbff5
Sista ansökningsdag:
2015-01-15


Senaste inkomna jobb