Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Behandlingsassistent Alelyckan

Om tjänsten

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Vi är drygt tusen anställda som arbetar med bland annat missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning, verksamheter för integration och ensamkommande unga, men också med strukturella frågor inriktade på ett socialt hållbart samhälle. Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg.


ARBETSUPPGIFTER
Boendet Alelyckan är ett stödboende för vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning i kombination med missbruk. Boendet tillhandahåller dagligt stöd i 33 lägenheter. Vår målsättning är att erbjuda en långsiktig boendelösning med förbättring av den psykiska hälsan, ökad social förmåga och en förbättrad livskvalitet.

Personalgruppen består idag av 10 behandlingsassistenter och en gruppchef vid enheten. Som behandlingsassistent på enheten kommer du tillsammans med övrig personal att upprätthålla den dagliga strukturen i boendet samt genom motivations- och stödinsatser stödja brukarna i att ta ansvar för sin livssituation och boendemiljö. Att arbeta för att motverka isolering och stimulera till meningsfull fritid/ sysselsättning är centralt i arbetet. Du kommer även att vara ett stöd i kontakten med olika myndigheter och psykiatrisk öppenvård. I arbetsuppgifterna ingår att medverka vid uppföljningsmöten och nätverksmöten, ansvara för att journalföring och genomförandeplaner upprättas. Du medverkar regelbundet vid arbetsplatsträffar och handledning med utomstående psykoterapeut.


KVALIFIKATIONER
Socionom, socialpedagog eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Önskvärt är att du har erfarenhet kring psykiska funktionsnedsättningar. Att du har intresse och engagemang för målgruppen samt är lyhörd för brukarnas behov. Viktigt är också att ha kännedom kring gällande lagstiftning som SoL, LVM och LPT samt de vanligast förekommande medicinerna. De metoder vi använder är MI, ESL, Återfallsprevention, Lågaffektivt bemötande och Vård och Stödsamordning. Personlig kompetens som samarbets- och initiativförmåga, lyhördhet, flexibilitet, tydlighet och förmåga att sätta gränser utifrån ett icke konfrontativt förhållningssätt är egenskaper som värdesätts. Då en betydande del i arbetet innefattar praktiska sysslor så är det viktigt att kunna prioritera när och hur dessa skall utföras. Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift samt har grundläggande datorkunskaper är också önskvärt då det ingår dokumentation i arbetet. Körkort är ett krav.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2016-02-15 .
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborg, Social Resursförvaltning

Ansökan

Referens:
A519970
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=b0eda3f6-b990-4ed6-939e-937e0e795d2b&TK=69d347d4-ccc4-4c8b-832c-16d7e5a8d1e4
Sista ansökningsdag:
2015-12-13


Senaste inkomna jobb