Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Behandlingsassistent Skyddat boende

Om tjänsten

I arbetet som behandlingsassistent skall du kunna skapa en trygg miljö för kvinnor och barn. Din roll som behandlingsassistent innebär att följa upp den våldsutsattas skydd, säkerhet, mående, stöd och hjälpbehov. Gemensamt med den placerade planera och jobba framåt. Du kommer genomföra stödsamtal, hjälpa till med myndighetskontakter, medföljning till olika myndigheter (ex polis, sjukhus, advokat) barnpassning med mera.

Dina arbetsuppgifter som behandlingsassistent innefattar även praktiska arbetsuppgifter såsom städning och handling.


Vi söker dig med adekvat utbildning; behandlingsassistent, social- eller behandlingspedagog, socionom, beteendevetare etc.

Utbildning i FREDA, PATRIARK, SARA, TRAPPAN- samtal och MI liksom erfarenhet av behandlingsarbete/förändringsarbete är starkt meriterande. Du har god kunskap i att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. Erfarenhet kring dokumentation utifrån gällande lagstiftning och upprättande av genomförandeplaner är också meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Arbetet passar dig som kan och vill arbeta i team tillsammans med dina arbetskamrater för att skapa trygghet och struktur för de placerade kvinnorna och deras barn.

Vi söker dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen, du är som person mogen och trygg samt har förmågan att hålla dig lugn i stressade och krävande situationer.

Kvinnohuset Ljung ingår i Patia ABs vårdkedja. Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar såsom: Jour- och familjehem, Skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, Akut- och Utredningshem för föräldrar/barn, Stödboenden, Gruppboenden enligt LSS, Öppenvård mm.

Vi är en kvalitetsaktör och ser alla medarbetare som det viktigaste instrumenten i att efterleva våra värderingar och se varje klient som en stark individ som vi tillsammans med dem skall gå vidare till mer självständiga insatser om de inte kan flytta hem eller till eget boende.

Vi utbildar våra medarbetare i de metoder vi har på våra olika verksamheter och har obligatoriska extern handledning för dem som har en betydande del i verksamheten.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Lön:
Lön Individuell löneöverenskommelse Kollektivavtal finns

Arbetsplats

Arbetsplats:
Patia AB
Hemsida:
http://patia.se

Ansökan

Referens:
Patia Kvinnohuset Ljung
E-postadress:
johanna.engstrom@patia.se
Sista ansökningsdag:
2019-03-17
Övrigt:
Vid en ev. intervju skall den sökande beställt och kunna visa upp utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Vi sköter all rekrytering via platsbanken och undanber därför alla former av rekryteringsbolag.


Senaste inkomna jobb