Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Behandlingsassistent till Stödboende

Om tjänsten

Kungälvs kommun, beläget ca två mil norr om Göteborg, erbjuder en bred verksamhet med stor variation av yrken som möjliggör personlig och yrkesmässig utveckling. Vi har över 200 olika yrken alla med ett gemensamt uppdrag och ett gemensamt mål - att ge god service åt kommunens 43 000 medborgare.

Vi söker nu en vikarie då en av våra medarbetare skall gå på föräldraledighet. Du kommer att arbeta på vårt stödboende på Fästningsholmen. Målgruppen är ungdomar 16-2, pojkar och flickor som behöver träna på att bo i en trygg miljö tillsammans med vuxna. Boendet har sju platser. Stödboendet är en verksamhet inom sektorn Trygghet och stöd.

ARBETSUPPGIFTER
Initialt kommer du att vara en viktig person i uppbyggnaden av behandlingshemmet. Du kommer vara med att skapa rutiner, strukturer, metoder samt att skapa nätverk genom samarbete med andra verksamheter. Som behandlingsassistent kommer du att ha ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att stödja och motivera med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter.

I arbetet på boendet kommer du att vara kontaktperson för flera ungdomar och arbeta med ungdomarna utifrån KASAM (känsla av sammanhang, hanterbarhet, begriplighet, meningsfullhet) Det innebär att planera, motivera och genomföra stöd på uppdrag som socialtjänsten sammanställt i vårdplanen gällande ungdomen. Du kommer aktivt arbeta för att ungdomen ska ha delaktighet och medinflytande i allt som rör denne och arbeta efter uppsatta mål i verksamheten. I rollen som behandlingsassistent innebär det att skapa motivation till förändring och bistå ungdomen i att utveckla sina förmågor utifrån genomförandeplanen. Du kommer att vara en god förebild och visa på gott omdöme i alla situationer.

Du kommer kontinuerligt få handledning, metoddagar och kompetensutveckling. Arbetet innebär kvällsarbete samt arbete varannan helg. Du kommer att planera ditt arbete utifrån arbetsplatsens rutiner samt de ungas individuella planering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en högskoleutbildning med pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning som socionom, socialpedagog eller eftergymnasial utbildning som 2-årig relevant YH/KY utbildning 400 poäng som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning i behandlingsmetoder t.ex. MI och nätverksarbete samt har erfarenhet av lågaffektivt bemötande, positivt beteendestöd, traumamedveten omsorg, samt erfarenhet att arbeta med Hitta rätt.

Du skall ha minst två års arbetslivserfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. God samarbetsförmåga är en viktig egenskap. Du skall ha viljan att utveckla verksamheten till en trygg och stimulerande miljö för både ungdomarna, medarbetare och övriga aktörer.

Arbetet ställer stora krav på personlig mognad, att värdesätta olikheter och förstå hur vår bakgrund och tidigare erfarenheter påverkar oss. Du skall ha förmågan att hantera konflikter, sätta gränser och lösa problem på ett konstruktivt sätt, vara reflekterande och analytisk i ditt tänkande och ha en god självkännedom för att kunna ge stöd och trygghet till de unga.

Då vi dokumenterar det dagliga arbetet och upprättar genomförandeplaner är det viktigt att kunna uttrycka sig väl i såväl tal som skrift.

Innan anställning är det krav på att lämna utdrag från polisens belastningsregister och misstanke- registret för personal vid hem för vård eller boende som tar emot barn (HVB-hem).

Arbetet kräver B-körkort.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

ÖVRIGT
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
3 - 6 månader, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Arbetet innebär kvällsarbete samt arbete varannan helg.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2019-04-01 , upphör: 2019-12-31 .
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kungälvs kommun

Ansökan

Referens:
A850823
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=9583620d-d637-447d-8cee-c669a06bfb6a&publishCode=AMS&TK=1063b719-1e53-4314-83b3-a767d3d107d9
Sista ansökningsdag:
2019-02-28


Senaste inkomna jobb