Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Behandlingsassistenter

Om tjänsten

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen.
SiS ungdomshem Lövsta i Vagnhärad har 36 platser. Vi bedriver vård och behandling för både pojkar och flickor fördelade på sex avdelningar samt egen grundskola. Verksamheten är i förändring och ett intensivt utvecklingsarbete pågår. Lövsta arbetar med kognitiva och beteendeterapeutiska metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker behandlingsassistenter för tillsvidareanställning till våra avdelningar för behandling (Pojk- & Flickenheten) samt akut/utredning (Tallhöjden & Älvan).
I arbetet som behandlingsassistent kommer du att delta i den dagliga verksamheten, omvårdnaden och tillsynen av våra ungdomar där också dokumentation ingår som del. Arbetstiden är schemalagd med tjänstgöring dagtid, kvällar, nätter och helger.

KVALIFIKATIONER
KY-utbildad behandlingsassistent eller annan lämplig utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med ungdomar och familjer är ett krav. Utbildad inom MI (Motiverande samtal) och/eller ART (Aggression replacement training) samt högskolepoäng inom beteendevetenskap är meriterande. Att använda datorn som uttrycksmedel är en självklarhet för dig, dokumentation sker dagligen i olika system, bland annat i Office-program.
Vi söker dig som är initiativtagande, positiv och gärna antar utmaningar. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar.
Du har B-körkort, då arbetet kan innefatta resor utanför institutionen. Du behöver också ha tillgång till egen bil(svårt att nå Lövsta med kommunala transportmedel). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader Schema. Arbetstid: schemalagd 37 timmar/vecka
Gällande avtal: Villkorsavtalet

Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön:
Månadslön Lönesättning: Individuell

Arbetsplats

Arbetsplats:
Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Lövsta
Hemsida:
http://www.stat-inst.se/lovsta

Ansökan

Referens:
Dnr: 4440-2014
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=16218111-95fd-46c3-9d7b-b2d581b749a1&TK=d5ed8897-731b-46e7-8fc1-184e8e23e625
Sista ansökningsdag:
2015-01-07


Senaste inkomna jobb