Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Behandlingsassistenter till HVB-hem

Om tjänsten

I arbetet som behandlingsassistent skall du kunna skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du kommer utifrån aktuella evidensbaserade teorier och metoder arbeta för att skapa motivation till förändring och bistå ungdomen i att utveckla sin förmåga att hantera sina känslor/svårigheter utifrån nya strategier. Dokumentation är en viktig del av arbetet. Grunden för allt behandlingsarbete är vikten av god allians med den enskilde. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, helg och natt på rullande schema. Sovande jour ingår i uppdraget.

Vi söker dig med adekvat utbildning; behandlingsassistent, social- eller behandlingspedagog, socionom, beteendevetare etc. Utbildning i MI, ART, ACT, CRA och återfallsprevention liksom erfarenhet av behandlingsarbete är starkt meriterande. Har du dessutom erfarenhet och utbildning i arbete med screeninginstrumentet ADAD är detta meriterande. Du har god kunskap i att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. Erfarenhet kring dokumentation utifrån gällande lagstiftning och upprättande av genomförandeplaner utifrån BBIC är också meriterande. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Arbetet passar dig som kan och vill arbeta i team tillsammans med dina arbetskamrater för att skapa trygghet och struktur för de placerade ungdomarna. Vi söker dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen, du är som person mogen och trygg samt har förmågan att hålla dig lugn i stressade och krävande situationer.

Kung Karlsgården HVB ingår i Patia ABs vårdkedja. Kung Karlsgården finns utanför Kungsör intill E 20. Verksamheten har tillstånd från IVO för HVB och stödboende och båda verksamheterna finns på samma område. Det lantliga läget är naturskönt och med närhet till flera större städer.

Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar såsom: Jour- och familjehem, skyddade boenden, Akut- och Utredningshem för föräldrar/barn, Stödboenden, Gruppboenden enligt LSS, Öppenvård mm.

Vi är en kvalitetsaktör och ser alla medarbetare som det viktigaste instrumenten i att efterleva våra värderingar och se varje klient som en stark individ som vi tillsammans med dem skall gå vidare till mer självständiga insatser om de inte kan flytta hem eller till eget boende.

Vi utbildar våra medarbetare i de metoder vi har på våra olika verksamheter och har obligatoriska extern handledning för dem som har en betydande del i verksamheten.

http://patia.se

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Deltid
Arbetstidvaraktighet:
Kollektivavtal Vårdföretagarna.

80% eller mer
Lön:
Enligt kollektivavtalet. Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Patia AB

Ansökan

Referens:
Behandlingsassistent till HVB
E-postadress:
jeanette.peretic@patia.se
Sista ansökningsdag:
2018-08-31
Övrigt:
Tänk på att arbete på HVB kräver utdrag ur misstanke- och belastningsregister. Intervjuer kommer att ske löpande och för att påskynda eventuell anställningsprocess kan sökande beställa utdrag på www.polisen.se före intervju.


Senaste inkomna jobb