Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Boendeassistent till Bostad först – bostad är en rättighet!

Om tjänsten

Göteborgs stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.

Stadsmissionen Bostad först erbjuder människor i hemlöshet möjlighet till permanent boende i egen lägenhet. Utgångspunkten är att man först får ett tryggt boende, därefter får personen det stöd som behövs för att boendet ska fungera. Bostad först har visat sig vara betydligt effektivare än andra metoder när det gäller att minska hemlösheten. Läs gärna mer om Stadsmissionernas satsning med Bostad först här: www.bostadforst.se

Rollen som boendeassistent på Stadsmissionen Bostad först
Den person som får en lägenhet inom ramen för Bostad först, uppmuntras att tillsammans med en stödperson formulera hur den vill komma tillbaks till ett självständigt och socialt integrerat liv. Utifrån detta erbjuds sedan den boende, om denne så önskar, olika insatser för att komma till rätta med sitt missbruk eller psykiska ohälsa. Boendet hålls strikt isär från alla former av behandling och den boende kan tacka nej till föreslagna insatser utan att förlora sin lägenhet. Det sociala stöd som erbjuds personen sker på dennes egna villkor.

I rollen som boendeassistent på Bostad först arbetar du med att stötta hyresgäster i deras lägenheter, med hyreslagen som grund. Vi arbetar teambaserat, där teamen har en case management-profil och är utbildade i MI och lågaffektivt bemötande. Teamen utgår alltid från den enskildes behov i enlighet med Bostad först åtta grundprinciper.

Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Arbetet innebär även samverkan med Fastighetsägare och Socialtjänsten, som är vår uppdragsgivare.

Vem är du?
Tjänsten kräver att du är ansvarskännande, har god samarbetsförmåga, är flexibel och tar egna initiativ. Du är empatisk och lyhörd för andra människors behov. Vidare ser du möjligheter, du har en positiv grundsyn samt ett intresse och ett engagemang för människor. Rätt person för tjänsten är engagerad och vågar ge alla en ny chans.

Vidare är du socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig, t.ex. med inriktning mot beteendevetenskap, socialt arbete eller missbruksbehandling. Du har erfarenhet av socialt arbete, meriterande med erfarenhet av arbete med människor med missbruksproblematik och/eller psykisk ohälsa. Det är meriterande om du har kunskaper inom Bostad först och hemlöshet. Körkort är ett krav. God datorvana och behärskar svenska i tal och skrift.

Vi utgår i från att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. Läs mer om vår värdegrund här: https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/

Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning
TJÄNSTGÖRINGSGRAD: 100 % dagtid måndag-fredag
TILLTRÄDE: Snarast eller enligt överenskommelse
ANSÖKAN: Du skickar din ansökan via vår hemsida senast 2019-04-07
KONTAKT: För frågor om tjänsten kontaktas Therese Landén, enhetschef på telefonnummer 031-755 37 40

OM GÖTEBORGS STADSMISSION
Göteborgs Stadsmission arbetar med att hjälpa och stödja enskilda människor som lever i utsatthet. Det har vi gjort sedan 1952. Då som nu fanns nöden - den ser bara lite annorlunda ut i dag. Vi arbetar för att kunna ge akut hjälp till dem som behöver det som mest - vare sig det handlar om avgiftning eller tak över huvudet för natten. Samtidigt vill vi ge långsiktigt stöd till den som vill förändra sitt liv i positiv riktning. Det kan handla om att få växa i sin egen takt på vår arbetsträning, att få vara med i gemenskapen på ett av våra boenden eller att någon lyssnar när livet känns tungt. Det kan också handla om att få ekonomiskt och materiellt stöd, respektfull omsorg på vårt äldreboende eller en kopp kaffe och några vänliga ord när man behöver det som mest.

Följ oss gärna i våra sociala medier:
Facebook: Göteborgs stadsmission
Linkedin: Göteborgs stadsmission
Instagram: @gbgstadsmission

Vill du stödja Göteborgs stadsmissions arbete? https://www.stadsmissionen.org/ge-stod/

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborgs stadsmission
Hemsida:
stadsmissionen.org/jobb

Ansökan

Webbplats:
https://gks.hogiacloud.se/Webbrekrytering/JobAdvertisement.aspx?ID=3363
Sista ansökningsdag:
2019-04-07


Senaste inkomna jobb