Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Boendeassistent

Om tjänsten

Vill du vara med och förändra?

Vi letar efter dig som vill vara med och göra världen till härligare ställe! Plusfamiljen är ett nytänkande serviceföretag som ständigt arbetar för att förbättra våra kunders situation, oavsett vilket behov som finns. Vi engagerar oss i frågor som rör mänskliga rättigheter, hållbarhet, barns medbestämmande, föräldrars rätt att vara föräldrar, barns rätt att få vara barn. Genom våra tjänster ska vi vara drivande i att ge varje människa ett helt och rikt liv, med möjlighet att se, uppleva och förverkliga sitt eget liv efter sin egen dröm.
Att jobba inom Plusfamiljen innebär att man är del av något större. För oss handlar vårt jobb i första hand om att göra något meningsfullt och göra skillnad för människor som behöver det som mest. Oavsett vilken yrkesroll du har inom Plusfamiljen är det här något som utmärker oss i vårt sätt att jobba och vår gemenskap. Våra ledord - tillsammans, nytänkande och engagerade genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar för delaktighet, tänker utanför boxen och ger alltid lite mer än förväntat till både kunder och kollegor.
Nu söker vi en boendeassistent till vår HVB-verksamhet, Sjöviksgården, för ensamkommande flyktingbarn. Sjöviksgården är ett vackert gammalt hus som ligger naturfint med sjöutsikt och härlig natur. Under hösten har vi  välkomnat  15 ungdommar i åldern 14-19 år. Umgängesytorna är stora och här finns flera sällskapsrum med möjlighet att måla, dreja, spela pingis och biljard mm. Ett stort kök med möjlighet att laga mat och baka tillsammans. I den stora trädgården finns det plats för bollspel, krocket och boule. Verksamheten har utbildad och kompetent personal dygnet runt. 
Plusfamiljens personal utmärker sig genom att de tänker med hjärtat och lever våra värderingar. I det dagliga arbetet innebär det att våra medarbetare är mer än personal för våra kids, man finns där som en lyssnande vuxen, inkännande vän och kompetent yrkesutövare, som en extra kraft för barnet. Varje ungdom har ett eget supportteam med en närmaste boendeassistent som kontaktperson. Som boendeassistent hjälper du till med läxläsning, sköta hushåll, stöd och tillsyn, samverkan med skola, samhällsorientering, stöd vid myndighets- och hälsovårdskontakter och hjälp med att hitta fritidsaktiviteter som passar. Du kommer även utföra veckosamtal samt samverka med god man och vårdnadshavare. Ditt arbete handlar även om att motivera och engagera ungdomarna, att vara en god förebild, en bra lyssnare och en trygg och stabil vuxen. Sjöviksgårdens arbete handlar om att se och lyfta människorna runt om kring oss, att hjälpa våra vänner att förverkliga sitt eget liv efter sin egen dröm.
Vi ser gärna att du är utbildad socialpedagog, socionom, behandlingsassistent, fritidspedagog, fritidsledare eller undersköterska. Alternativt annan likvärdig utbildning. Vi vill att du har tidigare erfarenhet inom branschen och det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom KBT, ART, MI samt erfarenhet av traumabearbetning. Det är även positivt om du har kunskaper i asylprocessen. För oss är det självklart att du har förståelse för komplexiteten i mötet med olika kulturer. Men det viktigaste av allt är att du har hjärtat på rätt plats! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi begär alltid utdrag ur belastnings och misstankeregistret som gäller HVB-hem.

Arbetet kräver att du är positiv, nytänkande, engagerad och kreativ samt att du tar egna initiativ och ansvar. Du är serviceinriktad och har ett stort professionellt kundfokus.
Heltid, dygnspass med sovande jour nattetid. Tillträde omgående. körkort är ett krav.
Välkommen till Plusfamiljen!

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
-
Lön:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats

Arbetsplats:
Plusfamiljen
Hemsida:
www.plusfamiljen.se

Ansökan

Webbplats:
http://plusfamiljen.se/lediga-jobb/?aguid=C4BA9244101344B7AE8FFAA041656E3B&ref=arbetsformedlingen
Sista ansökningsdag:
2015-12-31


Senaste inkomna jobb