Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Flexibla timvikarier sökes till Boendestöd Motala

Om tjänsten

Vill du arbeta i en organisation som sätter den enskilda människan i centrum och göra skillnad för människor i utsatta livssituationer? Vi söker dig som vill få meriterande arbetslivserfarenhet och kan arbeta behov och/eller varannan helg.

Alla människor har rätt till ett eget boende! Stadsmissionen driver i Motala ett stödboende för vuxna kvinnor och män med långvarigt missbruks- och beroendeproblematik där vi erbjuder ett permanent boende med stöd och tillsyn dygnet runt. Hos oss får klienterna stöd i att träna den egna förmågan för att skapa förutsättningar för att klara av att bo kvar. Vi lägger stor vikt vid att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan de boende. Vi bedriver kontinuerligt ett motiverande arbete för att minska våra klienters alkohol- och drogkonsumtion. Vidare erbjuds aktiva insatser i form av daglig tillsyn, enskilda samtal, aktiviteter och olika individuella stödinsatser. Verksamheten bedrivs dygnet runt med sovande jour och minst två personal i tjänst.

Vi söker dig som vill få meriterande arbetslivserfarenhet och kan arbeta behov och/eller varannan helg. Som timvikarie på Stadsmissionens stödboenden är du en viktig länk för att det dagliga arbetet ska kunna fortgå utan störningar. Du ingår under ditt arbetspass i en personalgrupp och utför de dagliga uppgifter och aktiviteter som är planerade och beslutade.


Du har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär som hos våra klienter. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Du är en relationsskapande och inkännande person, samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Vidare är du trygg i dig själv, har god självinsikt och gillar att jobba tillsammans med andra.

Vi söker dig som:
• Studerar akademisk utbildning inom det sociala fältet så som socionom/ beteendevetare alternativ är utbildad behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Är flexibel att kunna arbeta vid behov under ordinarie personals ledigheter och annan frånvaro. Arbetspassen kan vara förlagda dag, kväll och helg samt sovande jour.
• Har B-körkort.

Meriterande:
• Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer.
• ÅP, ASI och/eller MI utbildning
• Vana att skriva journal/dokumentation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.


Linköpings Stadsmission är en ideell förening som funnits sedan 1972. Genom professionellt socialt arbete i olika former möter vi människor i utsatta livssituationer. Vår roll är att komplettera och utmana det offentliga samhällets insatser samt att värna om och verka för individer eller grupper som är eller riskerar att bli marginaliserade. Vi är ca 250 medarbetare och 150 volontärer som tillsammans möter ca 2500 människor i behov av stöd och hjälp varje år.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Arbetstidvaraktighet:
Arbetstid: dag, kväll, helg och sovande jour.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Utdrag ur belastningsregister kommer att krävas.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Linköpings Stadsmission
Hemsida:
http://www.linkopingsstadsmission.se

Ansökan

Referens:
Timvik Motala
E-postadress:
ansokan@linkopingsstadsmission.se
Sista ansökningsdag:
2018-11-29
Övrigt:
Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Skriv ”Timvik Motala” i ämnesraden. Dröj inte med din ansökan, urval sker löpande. Då vi sitter mycket i möten, nås vi bäst på mail.


Senaste inkomna jobb