Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Handledare till HVB för flickor inom Fogdaröd omsorg, vård & utbildning

Om tjänsten

Vi kommer att starta upp ett nytt HVB hem för flickor mellan 12-19år som behöver stöd och struktur i sin vardag och befinner sig i en psykosocial problematik. Vår främsta uppdragsgivare är socialtjänster över hela landet. I huvudsak inriktar vi oss på att behandla lågt självförtroende, dålig självkänsla och destruktivt beteende.

Ungdomarna är placerade utifrån socialtjänstlagen (SoL) eller lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Målgruppen är utmanande med komplex problematik.

Du kommer att arbeta stödjande och behandlande med flickor i nära samarbete med dina kollegor. Du kommer att vara del i en arbetsgrupp där ni tar gemensamt ansvar för struktur, tydlighet och gemensam gränssättning.

I arbetet ingår även dokumentation och journalföring. Du förväntas arbeta utifrån verksamhetens säkerhetsrutiner och riskbedömningar.

Det praktiska arbetet med flickor omfattar många olika moment men innebär huvudsakligen enskilda samtal, genomföra behandling utifrån specifika metoder, planera och genomföra aktiviteter i vardag och fritid, stöttning i vardagliga sysslor så som läxor, matlagning och tvätt och skapa sunda sov- och mat rutiner. Att skapa trygghet är en av de viktiga faktorerna hos oss.


Du ska vara en trygg och tydlig vuxen som utan att gå in i konflikt kan skapa gränser och struktur för flickor med omfattande vårdbehov. Vi söker dig som förstår vikten av att skapa bärande relationer med humor, självdistans, tydlighet och värme. Du har mycket god förmåga att bemöta människor som befinner sig i olika svårigheter.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med flickor och minst tvåårig eftergymnasial utbildning så som behandlingspedagog, socialpedagog, socionom, beteendevetare, behandlingsassistent eller likvärdig utbildning.

Kunskap inom självskadebeteende, neuropsykiatri, samtalsmetodik, och tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande. Du måste vara trygg med att hantera provokation såväl som hotfulla och våldsamma situationer samt agera lågaffektivt. Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med flickor och en god samarbetsförmåga. Du är driven, strukturerad och har förmåga att enkelt anpassa dig efter uppkommen situation.

Den kunskap och de metoder du för med dig in i verksamheten kommer tillsammans med dina kollegor utgöra grunden för vår verksamhet. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Du är med fördel en prestigelös och ödmjuk person.

B-körkort och körvana är ett krav.

Du kommer behöva lämna utdrag ur belastning- och misstankeregister.

Vi är ett företag som har en hundraårig vårdtradition bakom oss och utvecklat ett gott rykte att med hög kvalitet möta och stödja varje enskild individ att använda och utveckla sina resurser. Fogdaröd är en ekonomisk förening som drivs utan enskilt vinstintresse. Istället drivs vi av ett engagemang att bedriva en omsorg och en vård som vi alla kan vara stolta över.

På Fogdaröd har vi sedan lång tid flera verksamheter med bland annat olika skolformer och boenden för personer med psykiatriska diagnoser. Om du är intresserad kan du läsa mer om våra verksamheter på vår hemsida.

HVB Villan är vackert belägen i en park med närhet till natur och skog med gång och cykelavstånd till Höörs centrum med bland annat tågstation. På HVB Villan finns 6 platser för flickor.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
3 - 6 månader, Deltid
Arbetstidvaraktighet:
Vi söker personal för vikariat/provanställning som kan leda till fastanställning.

Verksamheten har bemanning dygnet runt vilket innebär att du kommer att jobba dag, kväll, helg och sovande jour.

Du kommer att tillhöra kommunals avtalsområde.

80% eller mer
Lön:
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har ett stort inflytande och möjlighet att vara med att påverka ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid kompetensutveckling och erbjuder regelbunden fortbildning. Vi erbjuder regelbunden handledning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Fogdaröd omsorg, vård & utbildning
Hemsida:
http://www.fogdarod.se

Ansökan

E-postadress:
damir.babic@fogdarod.se
Sista ansökningsdag:
2018-06-06
Övrigt:
Vi har löpande intervjuer. Vänta inte med att söka om du är intresserad.


Senaste inkomna jobb