Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Jourhem/ Familjehem sökes

Om tjänsten

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med strax över 15 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.ARBETSUPPGIFTER
Åstorps kommun söker nu en familj som vill bli kontrakterat jourhem.
Kommunen söker även familjer som vill bli familjehem
Ett jourhem tar emot barn och ungdomar mellan 0-18 år som ofta behöver placeras akut. Under tiden barnet bor i jourhemmet utreder socialtjänsten vad som är bäst för barnet i det långa loppet. I ett jourhem är det således meningen att barnet ska stanna en kortare tid. Det vill säga tills barnet kan åka hem till sin familj igen eller tills det placeras i ett familjehem.
Ett jourhem behöver bestå av trygga vuxna/eller en vuxen som kan tillhandahålla omsorg, stabilitet och värme. Som jourhem är ni bra på att bemöta barn och ungdomar i kris och vara lyhörda för olika behov. Man ska ha ett genuint intresse av barnen ni tar emot under tiden de bor hos er. Du kan bo på landet eller i stan, i lägenhet eller hus. Vara ensamstående gift eller sambo med eller utan barn. Uppdragen kan vara av olika omfattning i avvaktan på långsiktiga lösningar. Som jourhem har ni ständig beredskap med undantag för överenskomna semesterveckor. En jourhemsförälder är hemma på heltid och får lön/arvode från kommunen. Arvodet/lön är pensions- och sjukpenningsgrundande. Därutöver utgår omkostnadsersättning vid placering som täcker familjens ekonomiska utlägg i uppdraget. Jourhemmet sak ligga i Åstorp eller i angränsande kommuner då jourhemmet kan behöva köra barnet/barnen till skola och barnomsorg.
Som jourhem har ni lätt för att samarbeta och kunna ta handledning. Ni blir en viktigt del i vårt familjehemsteam med nära samarbete med familjehemssekreterare och barnsekreterare.
Låter detta som ett spännande uppdrag för er/dig skicka in ansökan

KVALIFIKATIONER
Som jourhem är ni bra på att bemöta barn och ungdomar i kris och vara lyhörda för olika behov. Man ska ha ett genuint intresse av barn.


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2018-01-01 .
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Åstorps kommun, Socialförvaltningen

Ansökan

Referens:
A731908
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=02c91ca4-cfff-4938-b055-4bd8d11a7d64&TK=2b319f5a-bf87-4322-9ad0-2f6d46e3bc45
Sista ansökningsdag:
2017-12-07


Senaste inkomna jobb