Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Vi söker behandlingsassistenter till vår nystartade verksamhet Trägårns HVB

Om tjänsten

Vi söker nu behandlingsassistenter till Trägårns HVB i centrala Flen.
Målgruppen vid enheten är pojkar mellan 14-18 år med missbruksproblematik, kriminalitet, psykosocial problematik etc. Ungdomar som är i behov av särskild vård, stöd och behandling.

Enheten förväntas starta upp i februari månad och kommer vara en kollegial enhet till vår nuvarande enhet i drift; Gårdsjö Tonårsvård.

Vårt grundläggande arbetsteori utgår från TA (transaktionsanalys), där vi tror att alla människor har ett människovärde som är lika för alla.
I arbetet som behandlingsassistent vill vi att du kunna skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du kommer utifrån teori och behandlingsinslag arbeta för att skapa motivation till förändring och bistå ungdomen i att utveckla sin förmåga att hantera sina känslor/svårigheter/problematik utifrån nya strategier. Grunden för vårt behandlingsarbete utgår från vikten av god allians med den enskilde.
Arbetet som behandlingsassistent innefattar bla; ett aktivt kontaktmannaskap, enskilda samtal, ansvar och genomförande av skilda behandlingsinsatser, miljöterapeutiska inslag av praktisk karaktär, extern kontakt med uppdragsgivare, nätverk, sjukvård, skola etc.


Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning (socionom, beteendevetare etc.), minst 2-årig beh. assistent/socialpedagog utbildning via folkhögskola. Erfarenhet av målgruppen och/eller arbete med behandling är meriterande liksom vidareutbildning i MI, ART, CRA, ACRA, drogterapeut utb. mm. Vi ser även det som meriterande om du pratar flera språk, har intressen som kan användas i arbetet, stort nätverk inom ungdom- och fritids bransch.
Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Arbetet passar dig som kan och vill arbeta i team tillsammans med dina arbetskamrater för att skapa trygghet och struktur för de placerade ungdomarna. Vi söker dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen och är som person mogen och trygg samt har förmågan att härbärgera. Du har ett genuint intresse av att tillsammans med arbetsgruppen och den lokala ledningen utveckla verksamheten.


Gårdsjöns Tonårsvård startade 1995 och har sedan starten bedrivit vård och behandling för ungdomar med missbruk, relations- och sociala problem.
Företaget har med åren utökat sina verksamhetsområden och driver idag även skyddat boende för vuxna med, eller utan, barn.
Företaget drivs i aktiebolagsform och är huvudman för Gårdsjöns Ungdomshem samt för det skyddade boendet.

Företagets huvudsäte liksom Gårdsjöns Ungdomshem är båda belägna inom Flens kommun.
Ungdomshemmet är beläget centralt i Flen med närhet till natur och friluftsområden vilket innebär rika och varierande möjligheter till olika fritids sysselsättningar likväl som vi kan utnyttja tätortens resurser till olika skolformer eller arbetspraktik.

Under februari 2018 ämnar vi starta upp Trägårns HVB, också i centrala Flen, ett HVB-hem med plats för 8 ungdomar. Målgruppen kommer vara i likhet med Gårdsjöns HVB.

Behandlingsassistent/SocialpedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Schemalagd arbetstid (inkl. dag/kväll/helg tjänstgöring)
Heltid motsvarar 38.15 timmar/vecka samt sovande jour
75-80% tjänster kommer i första hand erbjudas
Provanställning 6 månader tillämpas
Utdrag MBR samt referenstagning
Lön:
Individuell lönesättning Kollektivavtal Handledning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Gårdsjöns Tonårsvård AB

Ansökan

Referens:
Behandlingsassistent/pedagog
E-postadress:
annaliewelin.gardsjo@telia.com
Sista ansökningsdag:
2018-01-20
Övrigt:
Rekrytering sker fortlöpande och/eller i enlighet med uppstart enligt tillstånd.


Senaste inkomna jobb