Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Samordnare i daglig verksamhet för personer med Aspergers syndrom

Om tjänsten

Som samordnare på Cedergruppen ansvarar du för ett antal deltagare och deras utveckling mot ett ökat deltagande i samhällslivet. Arbetet innehåller stöd till att ta igen betyg från gymnasiet, att utforska olika yrkesområden, att ge stöd till arbetsplatsförlagd praktik, att hitta vägar till utveckling och egenförsörjning.
Du arbetar i en grupp om tre samordnare med en enhetschef och stödfunktioner som administratör och ekonomifunktion. Arbetet pågår vardagar kontorstid med avvikelser två gånger per månad då vi arbetar till 18.00 för att kunna genomföra handledning och personalmöte. Vi har också ett sommarläger för hela Cedergruppen under andra halvan av augusti (tre dygn) samt planeringsdagar i internat två dygn varje höst. Du arbetar också med att skapa och upprätthålla ett gott socialt klimat i verksamheten och står till förfogande som stöd i umgänge, diskussioner, utflykter, aktiviteter, studiebesök och mycket annat.
Som samordnare har du att samverka med andra aktörer som skolor, arbetsplatser, habilitering och ibland med psykiatrisk öppenvård. Till stöd i arbetet har du tillgång till din arbetsgrupp och personal med olika kompetenser i företaget. Du har närvarande chefer i din arbetsvardag och stöd för kunskapsutveckling i handledning och fortbildning.
Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och på salutogen grund. Vi använder oss av metoderna Supported Employment och motiverande samtal.

Du har en akademisk grundutbildning som socionom, socialpedagog, pedagog,arbetsterapeut, samhällsvetare eller likvärdigt. Du har fortbildning inom och vitsordad insikt om neuropsykiatriska funktionshinder. Du uppskattar en seriös och engagerad arbetsgivare och tycker om att arbeta både enskilt och i grupp. Vidare tror vi att du har
- en god allmänbildning
- välutvecklad förmåga att skapa goda relationer
- är en bra lagspelare
- har förmåga att över tid upprätthålla ditt engagemang
- uppskattar komplexa arbetsuppgifter
- har personlig mognad och självkännedom
Då vi eftersträvar en jämn fördelning av män och kvinnor i verksamheten ser vi gärna att män söker denna tjänst

Cedergruppen Liljeholmen är en verksamhet inom Cedergruppen för deltagare som har ASD med eller utan tilläggsdiagnoser. Med utgångspunkt i våra trevliga lokaler i Liljeholmen erbjuder vi våra deltagare individuellt anpassat stöd för att utvecklas socialt och att komma närmare sina mål avseende yrkesliv och egenförsörjning. I verksamheten pågår också aktiviteter som vi gör tillsammans som luncher, friskvård, kulturella aktiviteter, samtalsgrupper och sommarläger.Cedergruppen AB är ett litet svenskägt företag som har funnit sedan 2009. Viktigt för företaget är att ha verksamhet som håller mycket hög kvalitet och på ett avgörande sätt bidrar till människors förbättrade livsvillkor och delaktighet i samhället. Vi är måna om att utvecklas och att få vara ett tryggt och utvecklande sammanhang både för deltagare och personal.

Hög trivsel, ständig utveckling och ett meningsfullt arbetsinnehåll gör Cedergruppen till en arbetsgivare som har låg personalomsättning och nöjda deltagare.

HabiliteringspedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning. Arbetet är förlagt till kontorstid. Arbete till 18.00 förekommer två gånger per månad.
Vi tillämpar provanställning.
Lön:
Friskvårdsbidrag och tillgång till naprapat. Regelbunden handledning. Kompetensutvecklingsplan.

Arbetsplats

Arbetsplats:
CEDERGRUPPEN AB

Ansökan

Referens:
Samordnartjänst
E-postadress:
christina@cedergruppen.se
Sista ansökningsdag:
2017-12-22
Övrigt:
Frågor besvaras endast via e-post


Senaste inkomna jobb