Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Stödpedagog till Lindbackens serviceboende i Mölnlycke

Om tjänsten

Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det tio minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Kommunen har ca 36 200 invånare. Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Landvetter flygplats ligger mitt i kommunen. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 600 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen.

Funktionshinderverksamheten i Härryda kommun omfattar gruppbostäder, servicebostäder, korttidsboende och daglig verksamhet. Totalt är vi ca 200 anställda. Inom verksamheten finns åtta enhetschefer som rapporterar till verksamhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Lindbackens serviceboende vänder sig till personer med psykiatrisk funktionsnedsättning. Lindbacken består dels av nio lägenheter på Kalkylvägen strax norr om centrala Mölnlycke och dels av tre lägenheter i bostadsområdet Långetjärnshöjd. På Lindbacken arbetar vi för att den boende skall hitta en god struktur i vardagslivet. Vi utgår från normaliseringsprincipen för att den boende skall erbjudas en livssituation som ligger så nära samhällets allmänna som möjligt. Tillsammans med varje boende och/eller företrädare upprättas en individuell genomförandeplan för stöd och omsorg. Vi arbetar aktivt för samverkan med de aktörer som den boende träffar utanför Lindbacken i sin vardag, för att stödet i omsorgen skall vara så optimalt som möjligt. Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande gentemot den boende samt att denne skall erbjudas kontinuitet och möjlighet till personlig integritet. Verksamheten vid Kalkylvägen är bemannad med personal dygnet runt. Här finns en kontaktlägenhet som alltid är öppen för gemenskap mellan de boende och personal.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskolekompetens eller eftergymnasal utbildning/KY eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av personer med psykisk ohälsa och beroendeproblematik.
Du ser möjligheter framför hinder, har ett pedagogiskt och metodiskt syn- och arbetssätt. Du ska vara öppen och flexibel och kunna bidra till en öppen och positiv arbetsmiljö. Du har förmåga att arbeta självständigt och är samtidigt en god samarbetspartner. Du har förmåga att omvandla teoretisk kunskap till praktiskt tillvägagångssätt i vardagen.

Du är en positiv, lyhörd och trygg person med ett respektfullt bemötande.
Du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga, du är flexibel och lösningsfokuserad, du är datorvan samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

ÖVRIGT
Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

HabiliteringspedagogVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Arbetstiden är förlagd på schema, dagtid, kvällstid och sovande jour.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2015-01-01 eller enligt överenskommelse.
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Härryda kommun, Sektorn för socialtjänst
Hemsida:
http://www.harryda.se

Ansökan

Referens:
A434508
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=9d204fa3-2636-4ff3-90c7-aea7e0fee39d&TK=0a6a6042-aa57-4b28-8458-ac934d5c46bc
Sista ansökningsdag:
2014-12-09


Senaste inkomna jobb